Artemisser Anna de Munck loopt nieuw record

De Scania Zwolse Halve Marathon is zaterdagavond gewonnen door William Wanjiku. De Keniaan zegevierde in een tijd van 1.01.31 uur. Bij de vrouwen ging de overwinning in 1.09.38 uur naar zijn landgenote Fancy Chemutai. Dit evenement was met 3500 deelnemers op de halve marathon en rond de 5500 deelnemers op de vier Engelse mijlen stijf uitverkocht.

Het parcours omvatte drie ronden door de bomvolle historische binnenstad van Zwolle. De terrassen waren overvol en de vele muzikale optredens zorgden voor een uiterst sfeervol geheel. Artemis telde op de halve marathon drie deelnemers. Han Korkorn (Kloosterburen) passeerde als 1105e bij de mannen recreanten de finish na 1.52.37 uur.

De Winsumers Anna de Munck en Paulien Kuik liepen samen op en noteerden dezelfde eindtijd, te weten 2.12.46 uur. Een 570e en een 569e plaats bij de vrouwen recreanten was hun deel. De Munck vestigde op deze afstand een persoonlijk record. Ze verbeterde haar oude toptijd met 2.14 minuten. Kuik liep haar eerste halve marathon onder de vlag van Artemis.

De door Golazo Noord-Nederland georganiseerde Ladiesrun in de binnenstad van Groningen trok zondag 2000 deelneemsters op de vier te lopen afstanden. De helft hiervan deed mee aan de 5 kilometer. Er werd door de deelneemsters 20.500 euro opgehaald voor Pink Ribbon, dat onderzoek naar borstkanker financiert. Artemis werd in Groningen alleen door Eilana Maring (Winsum) vertegenwoordigd. Zij kwam uit op de langste afstand, de 10 kilometer. Voor de Winsumse werd als achtste bij de vrouwen 50 een keurige tijd van 58.10 minuten geklokt.

Amersfoort stond zondag in het teken van de marathon en nog een drietal kortere afstanden. Voor de marathon met start en finish in de binnenstad was een parcours van 21,1 kilometer ten noordwesten van Amersfoort uitgezet. Janneke Cazemier (Warffum) had deze marathon als 95e op haar lijstje staan.

Na een tussentijd halverwege van 2.13.22 uur finishte de Warffumse  uiteindelijk na 4.46.16 uur. `Het waren twee ongelijke ronden van 21,1 kilometer. Tijdens de eerste ronde werkte het weer nog enigszins mee: bewolkt, een lichte bries en rond de 21 graden. Tijdens de tweede ronde was er volop zon, geen schaduw op de dijk bij de Eems en verder buitenom, terwijl de temperatuur opliep naar 25 graden. Deze temperatuurstijging brak me deze keer op. Het verval in de tweede ronde geeft dit ook duidelijk weer. De eindtijd valt dan wel weer mee en deze past naadloos bij de gemiddelde eindtijden van mijn dit jaar gelopen vijftien marathons. Op naar de volgende marathon op zaterdag 23 juni in Sneek`, aldus een vermoeide maar tevreden Cazemier.

Naast Cazemier was ook Jaap Smith in Amersfoort. De Bafloër, inmiddels op de goede weg terug, sloot zijn 10 kilometer af in een acceptabele tijd van 46.38 minuten.

No Replies to "Artemisser Anna de Munck loopt nieuw record"