Druk weekend voor Holwierder atlete Maud Visscher

Maud Visscher (13) uit Holwierde heeft een druk weekend achter de rug met daarin twee belangrijke wedstrijden. Het lid van AV Fivelstreek, uitkomend voor Groningen Atletiek, was zaterdag paraat bij de Noord-Nederlandse kampioenschappen atletiek losse onderdelen. Een dag later deed ze mee aan de Ladies Run.

Visscher deed tijdens de titelstrijd mee aan de onderdelen kogelstoten, discuswerpen, verspringen en horden. Ze begon met het onderdeel horden en pakte hier het zilver. Vervolgens moest ze kogelstoten en bereikte de finale. In de finale stootte ze naar een persoonlijk record van 12.13 meter en stond hier eerste mee.

In haar voorlaatste poging stootte ze de kogel naar een afstand van 12.87 meter en pakte hiermee uiteindelijk de titel van Noord-Nederlands Kampioen bij de meisjes junioren D. Tevens veroverde ze met deze afstand de tweede plaats op de nationale ranglijst. Op het onderdeel discuswerpen was het stuivertje wisselen met haar concurrent, waarbij Visscher er met het zilver vandoor ging na een worp van 26,26 meter. Deze afstand was goed voor een vierde plaats op de nationale ranglijst. Bij het verspringen werd ze gedeeld derde.

Zondag was het de beurt aan de Ladies Run, waar Maud ieder jaar meedoet voor de sportieve prestatie, maar ook om de mensen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgen, een hart onder de riem te steken en een donatie te doen voor onderzoek naar borstkanker. De jeugdige Noord-Groningse pakte de overwinning op de 2,5 kilometer in een tijd van 10.15 minuten.

No Replies to "Druk weekend voor Holwierder atlete Maud Visscher"