Delfzijlster bokser verliest finale NK-jeugd

In Rotterdam is afgelopen weekeinde het Nederlands kampioenschap voor jeugd georganiseerd. Die was in handen van de NBB in Rotterdam bij RBV ’t Hof. Voor boksvereniging Delfzijl verscheen Jasmijn Zantwijk in de ring. 

Het was haar eerste partij en het werd meteen een finalepartij op de NK. Ze moest het opnemen tegen Steffanie Danieljan van boksvereniging Mason+Gloves uit het Limburgse Heerlen. Het was een partij in de klasse cadet dames tot 56 kilogram.

Zantwijk begon goed gedisciplineerd. Haar tegenstander bleek erg wild te boksen en sloeg er maar wat op los. De Delfzijlster bokste goed terug via de counter. De Limburgse kreeg ook enkele vermaningen van de scheidsrechter vanwege te wild boksen. Ook liep ze een neusblessure op, maar kon wel verder.

Zantwijk draaide steeds goed weg van haar tegenstander en probeerde ook wel te scoren, maar dat werd erg bemoeilijkt door de wilde slagen van haar opponent. Uiteindelijk gaf de jury na drie ronden een nipt voordeel aan de bokser uit Heerlen.

Trainer Dick Zwiers was ondanks het verlies tevreden over het goede optreden van zijn pugiliste die na de wedstrijd meteen zei dat ze het erg leuk en leerzaam had gevonden. Haar naam zal in de toekomst ongetwijfeld vaker opduiken tijdens bokswedstrijden.

No Replies to "Delfzijlster bokser verliest finale NK-jeugd"