Smit en Evertsz winnaars 17e Hippolytusrun

De zeventiende editie van de Hippolytusrun in Middelstum heeft woensdag een dubbel Delfzijlster succes opgeleverd. Bij de heren snelde Maurice Smit als eerste over de finish en Sariena Evertsz zegevierde bij de dames. Het veld bestond uit 182 deelnemers bij de senioren en ruim 50 hardlopers bij de jeugd. Door de concurrentie met de Bekkemarun in Harkstede op donderdag en het samenvallen met de dag waarop veel scholieren de uitslag van hun schoolexamens te horen kregen, was de deelname iets lager dan in voorgaande jaren. Desondanks werd er volop genoten van het gevarieerde parcours door en rond het dorp Middelstum met start en finish op het ijsbaanterrein.

Smit en Evertsz kwamen overtuigend als eersten terug bij de finish. Smit deed dat na tien kilometer in een tijd van 33 minuten en 40 seconden. Evertsz was de snelste dame in 43 minuten en 13 seconden. Naast de overall-zege bij de heren was de eerste prijs van de herenklasse ook voor Maurice Smit. Gerben Vermeij uit Leens deed ruim anderhalve minuut langer over de tien kilometer. Freek Welbedacht (Groningen) moest op zijn beurt ruim twee minuten toegeven op de zilveren plek van Vermeij.

Remco Oost gaf zijn goede optreden in de eerste loop van het circuit een goed vervolg door ook in Middelstum als eerste de tien kilometer af te leggen in de klasse Heren 40+. Zijn voorsprong bedroeg bijna een minuut op de nummer twee Marcel Stoffers (Groningen). Een prima derde plaats was er voor Delfzijlster Richard Schudde.

Stadjer Edward Pechler deed in de klasse Heren 50+ van zich spreken met een prima overwinning. Siemon Henrichs uit Delfzijl maakte met een tweede plaats een goede indruk voor de ook vaak op het podium eindigende Pieter-Jan Kooi uit Loppersum.dRoelof Berends uit Oudeschip was bij de Heren 60+ een klasse apart. Zijn voorsprong op de nummer twee Jan Hendrik Polhuijs uit Spijk bedroeg bijna twee minuten. Brons was er voor Meine Hoitsma uit Kollum.

Bij de Dames dus een overtuigende overwinning voor Sariena Everts. Ze kwam ene minuut voor Annemarije Souer uit Bedum over de streep. Die wist op haar beurt nipt Lydia Doornbos uit Appingedam voor te blijven. Elise Kool (Loppersum) was in de klasse Dames 40+ niet te stuiten. Ze wist in de finale Wanda Evertsz uit Delfzijl van zich af te schudden. Carla Frankruijter (Bedum) tekende voor het brons.

Jannie Laning liet in de klasse Dames 50+ de concurrentie ver achter zich. Frouk van Dijken (Loppersum) deed vier minuten langer over de te lopen tien kilometer. Tineke Roorda uit Westeremden volgde op zes minuten van de winnares uit Groningen.

Hoewel geen wedstrijd, werd de trimloop van vijf kilometer door Hessel Wijnja (Groningen) en Lieneke Koenderink (Middelstum) als snelsten afgelegd. Beiden ontvingen bij de prijsuitreiking een kleine attentie van de organiserende IJsvereniging IJsbaan Middelstum. De organisatie kijkt terug op een geslaagde Hippolytusrun. De volgende wedstrijd is de Lopster Torenloop. Deze staat voor zaterdag 7 juli op het programma (foto: Jannes Klaassen).

No Replies to "Smit en Evertsz winnaars 17e Hippolytusrun"