Grote zeilevenementen op Schildmeer

Zeilvereniging Schildmeer organiseert deze zomer een drietal grote zeilevenementen op het Schildmeer. De Combi Noord, het Nederlands kampioenschap Flits en de Schildweek. Zeilen brengt veel vertier op en laangs het water van het Schildmeer.

In het weekend van 23 en 24 juni zullen er honderd jeugdzeilers uit de vier noordelijke provincies strijden om de prijzen tijdens de Combi Noord in de zeilklassen Optimist, Splash en Laser. De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor het uitzetten van een optimale wedstrijdbaan op het Schildmeer.

Het Nederlands kampioenschap Flits wordt in het weekend van 13 tot en met 15 juli verzeilt op het Schildmeer. De Flits wordt bemand door twee zeilers in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 18 jaar. Zeilvereniging Schildmeer verwacht minimaal veertig boten aan de start. Voor de jeugd is er ook een avondprogramma georganiseerd.

Het derde grote evenement is de jaarlijkse Schildweek, dit jaar voor de 73e keer, in de week van 20 tot en met 26 juli. Diverse zeilklassen worden vertegenwoordigd zoals 16m2, Flits, Schakel, Laser en de Optimist. Deelnemende zeilers strijden zes dagen op het water om de titel en hebben s’avonds plezier aan de waterrand. Ook dit jaar hebben de ondernemers aan het Schild een prachtig avondprogramma samengesteld, boordevol muziek en entertainment.

De zeilwedstrijden zijn vanaf de terrassen aan het water bij de verschillende horecagelegenheden aan het Schildmeer prima te zien.

No Replies to "Grote zeilevenementen op Schildmeer"