Kickbokser Sarél de Jong wint wereldtitel

Ze stond op scherp en heeft dat zaterdagavond in MartiniPlaza nog maar weer eens onderstreept. In Groningen pakte Sarél de Jong uit Meedhuizen de wereldtitel kickboksen in de klasse tot 64 kilogram. Ze versloeg de Amsterdamse Chellina Chirino op punten tijdens een gevecht waarin ze geen moment in gevaar kwam.

Er waren heel wat fans naar Groningen afgereisd om de Meedhuister aan het werk te zien. Het zorgde voor nog meer adrenaline in haar lijf dan er al in zat. Aan de vooravond van het gevecht had ze maar weinig slaap gehad. In gedachten had ze de confrontatie al meerdere keren verbeeld.

Zaterdagavond was het moment echter aangebroken. Nu moest alle opgekropte energie er uit komen. Natuurlijk was er sprake van druk, maar Sarél de Jong, eerder dit jaar terecht tot Sportvrouw van Noord-Groningen uitgeroepen, liet geen spaan heel van haar opponent. De scheidsrechters zagen De Jong vanaf de derde ronde alsmaar groeien en konden niets anders doen dan haar unaniem tot winnares uit te roepen.

‘Volkomen terecht, want ik heb de hele wedstrijd het initiatief gehad. Ik had me voorgenomen er alles aan te doen om na afloop mijn hand in de lucht te mogen steken en ik ben er trots op dat dit is gelukt’, vertelt de kampioene.

Met het pakken van de wereldtitel nam ze revanche voor de knock-out waar ze ruim 2,5 jaar geleden tegenaan liep in een gevecht met Chirino tijdens een toernooi in het Drentse Norg. De Jong is echter in alle opzichten gegroeid. De verbetenheid en de gedrevenheid waarmee ze haar tak van sport beoefent maakt van haar een gevreesde tegenstander.

Bij thuiskomst stond de kampioene een ware vloed aan felicitaties te wachten. Het was al eerder gebeurd, maar het dorp wilde nog wel een keer laten zien dat het met De Jong had meegeleefd.

In september kan ze opnieuw aan de bak. Dan vecht ze in Stadskanaal om een Europese titel. Of ze die titel ook gaat pakken? In Meedhuizen twijfelt niemand daar aan. De Jong: ‘Het zal niet vanzelf gaan, maar ik ga er wel voor.’ (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Kickbokser Sarél de Jong wint wereldtitel"