Zwaar zeilweekend op Schildmeer

Tachtig jeugdzeilers hebben afgelopen weekend onder wisselende en soms zware weersomstandigheden op het Schildmeer de Combi Noord gevaren. Dit evenement is er een uit een serie van vier zeilweekenden voor de jeugd uit de vier noordelijke provincies. Het is populair onder de jeugd en er wordt op het water om de prijzen gestreden.

De wedstrijden begonnen op zaterdag met windkracht 5 tot 6. De rescueboten hadden hun handen vol om de omgeslagen boten weer op weg te helpen. Het wedstrijdcomité besloot vanwege de aanhoudende wind eerder te stoppen en de zondag een extra wedstrijd te varen.

Zondagochtend werd er een uur eerder gestart. De weersomstandigheden waren met windkracht 3 tot 4 een stuk milder. Dit resulteerde in een compleet gevaren zeilevenement, waarbij de prijsuitreiking op tijd van start kon gaan. Het jeugdteam van Zeilvereniging Schildmeer was sterk vertegenwoordigd in de prijzenregen.

In de Optimist C wist Jan Wiersema te winnen. Tweede werd Roos Huls en Tess Cuperus uit Delfzijl eindigde als derde. In de Optimist B-klasse werd Bianca van der Veen eerste. Yvon de Jong uit Appingedam eindigde op de tweede plek en derde werd Matthijs Vissia. In de Optimist A-klasse werd Hidde Wapstra eerste, Olaf ter Waal tweede Sophie Holtus derde.

In de Splash A klasse werd Sven Buikema uit Siddeburen knap eerste met vier eerste plaatsen voor Rik Zijlsta. De derde plek was voor San Pais. In de Splash B werd het klassement aangevoerd door Isabel Kuiper, tweede werd Anne-Meike van Esseveld en voor Jesse van der Geer was er brons. In de Laser 4.7 ging David van den Heuvel er met de overwinning van door, tweede werd Youri Honkoop uit Nieuwolda en Ten Boerster Stijn Beks pakte de derde plaats.

Voor meer informatie over het volgende zeilevenement op het Schildmeer, de NK flits, kan men terecht op www.zeilverenigingschildmeer.nl

No Replies to "Zwaar zeilweekend op Schildmeer"