Podium voor Houtman en Binnema in Appingedam

Met een tweede, een derde en een vierde plaats bij de vrouwen 50 voor respectievelijk Gonny Houtman (Winsum), Simone Binnema (Eenrum) en Aleida Groothoff (Winsum) kwam Artemis zaterdagavond in de sfeervolle Stadsloop van Appingedam prima voor de dag. De 22e editie van de gerenommeerde Stadsloop telde op de diverse afstanden en categorieën 1850 deelnemers. Het publiek was weer in grote getale aanwezig. De hitte, ongeveer 25 graden, en de verraderlijke wind speelden de meeste deelnemers parten.

In de schaduw van het Keniaanse geweld deden veertien Artemissers mee, waarvan elf op de 10 kilometer en drie op de 5 kilometer. De vrouwen van Artemis lieten zich op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 van hun beste kant zien. Gonny Houtman, die voor de 17e keer in Appingedam aan de start stond, liep een zeer vlakke race en bekroonde die met een mooie tweede plaats in 48.22 minuten.

Ze werd op de voet gevolgd door de niet geheel fitte Simone Binnema, die de derde plaats voor zich opeiste in 49.29 minuten. Aleida Groothoff moest met een tijd van 49.43 minuten genoegen nemen met de ondankbare vierde plaats. De winst bij de vrouwen 50 ging met overmacht naar de stad-Groningse Christien Koning in 43.21 minuten.

Van de acht mannen van Artemis op de 10 kilometer was Ricardo Damminga (Baflo) de rapste. De Bafloër noteerde als 48e bij de mannen senioren een tijd van 43.39 minuten. Het lukte Jan Vos (Uithuizen) net niet om onder de 46 minuten te blijven. Zijn 46.10 minuten vertaalde zich naar een 16e plaats bij de mannen 50. Jaap Smith (Baflo) volgde met een tijd van 46.56 minuten als 19e bij de mannen 50.

In dezelfde leeftijdscategorie was er voor Erwin Vos (Uithuizen) een 20e plaats in 47.24 minuten. John Walker (Uithuizen), uitkomend in de leeftijdscategorie mannen 60, werd keurig zesde in 48.17 minuten.

Arjan Hegge (Winsum) liep zijn eerste 10 kilometer onder de vlag van Artemis en werd met een tijd van 50.46 minuten 29e bij de mannen recreanten. Gerard Bekkering (Uithuizen) finishte als 28e bij de mannen 50 in 51.47 minuten. Voor de van een blessure herstelde Geert Jan Reinders (Loppersum), eveneens voor de 17e keer aan de start in Appingedam, en 17e bij de mannen 60 werd een tijd van 1.01.47 uur geklokt.

De snelste Artemisser op de 5 kilometer was Bert Vaatstra (Winsum). Zijn tijd van 24.14 minuten was goed voor een 91e plaats bij de mannen bedrijvenloop. Voor de 158e plaats in dezelfde categorie werd voor Roelof Eltingh (Warffum) een tijd van 27.42 minuten vastgelegd. Grietje Dijkmans (Winsum) completeerde de Artemis-deelname in de weer uitstekend georganiseerde Stadsloop met een keurige zevende plaats bij de vrouwen in 29.30 minuten.

No Replies to "Podium voor Houtman en Binnema in Appingedam"