Matthijssen/Mollema klaar voor strijd om EK

Mocht er nog twijfel bestaan hoe het met de vorm van het zijspanduo Matthijssen/Mollema staat, dan is die na afgelopen weekend wel weggenomen. In het Franse Tayac snelde het duo, aan de vooravond van het Europees kampioenschap, naar de eerste plek tijdens een internationale wedstrijd.

Omdat de reis naar Tayac zo’n 1250 kilometer was, besloot het team net als vorig jaar een paar dagen eerder te vertrekken. Na dertien uur kwam het team aan bij de plaats waar ze die avond zouden overnachten. Er was tijd voor ontspanning en ruimte genoeg om de gedachten aan de naderende wedstrijd even naaar achteren te drukken.

En toen was het zo ver. De wedstrijddag beloofde een hele warme te worden met voorspelde tempraturen van wel 32 graden. Tegen de klok van half twee mochten de korte broeken worden ingeruild voor een warm pak en maakten William Matthijssen en Sandra Mollema de eerste meters op de harde kleibaan van Tayac.

Deze verliepen voorspoedig, al was het wel erg stoffig. Na de vrije training besloot de organisatie dan ook om de baan te sproeien. Nadat de baandienst zijn werk had gedaan, mocht men voor de tweede keer de baan op voor de verplichte starttraining. Deze verliepen, ondanks het water, naar wens en werd winnend afgesloten. De pakken werden weer verruild voor de korte broek, want de wedstrijd zou pas om negen uur in de avond beginnen.

Na een lange en warme middag mochten Matthijssen en Mollema in hun eerste serie vanaf plaats een starten met de rode helmkleur. De start was goed en ze wisten als eerste de bocht in te duiken en de leiding te pakken. Deze werd niet meer afgestaan en dus was de eerste serie binnen.

Ook in de tweede serie wist het duo vanaf plaats vier met de gele helmkleur goed weg te komen. Na een kort gevecht met de combinatie van Brandhofer/Scheuneman trokken de Duitsers aan het kortste eind en vier snelle ronden later was ook de tweede serie goed voor winst.

In de derde en tevens laatste serie stond het duo op plaats twee met de blauwe helmkleur. Een goede start zou prima helpen en die kwam er ook. Matthijssen en Mollema lieten iedereen de hielen zien en snelden naar een nieuwe overwinning. De zes combinaties met de meeste punten zouden in de A-Finale starten. De combinatie die daarin als eerste over de streep zou komen mocht zich dagwinnaar noemen.

De rode helmkleur en de eerste plaats waren voor Matthijssen en Mollema. Na een matige start ging het duo samen met de combinatie van Godden/Smith op weg naar de eerste bocht. Daar wisten Matthijssen en Mollema de ideale rijlijn te vinden en kwamen ze voor de Engelsen de eerste bocht uit. Na twee ronden strijden werd er een voorsprong opgebouwd die Matthijssen en Mollema niet meer uit handen gaven.

Met drie zeges in de series en een overtuigende winst in de finale kende het kampioenskoppel een prima generale repetitie voor het Europees kampioenschap. In het Duitse Werlte zullen de inwoners van Alteveer en Delfzijl hun Europese zijsspantitel proberen te verdedigen.

No Replies to "Matthijssen/Mollema klaar voor strijd om EK"