Wielerdorp Usquert klaar voor jubileumronde

Wielerdorp Usquert staat komend weekeinde weer op zijn kop. Dan wordt namelijk voor de 5oe keer de wielerronde Rondom de Bult georganiseerd. De wedstrijd die zondag wordt verreden, maakt onderdeel uit van de Rabo Criterium Cup. De eerste van deze reeks werd in Bedum gereden, na Usquert volgen Winsum en Delfzijl.

Het Usquerder wielercomité hoopt uiteraard diverse cracks aan de start van de ronde te krijgen. De aanmelding van de vrouwen blijft nog iets achter bij de verwachtingen, maar op de dag van de koers verwacht men toch veertig vrouwen aan de start te hebben.

Namen die al wel op de startlijst staan zijn  Loes Adegeest (Enschede), de winnares van vorig jaar Anne Marijn van de Graaf uit Enschede,  Chantal Hendriks ( Heerenveen), Ingeborg Kreuze (Assen), Wendy Oosterwoud (Ureterp) , Linda Scholten (Zutphen) en Mischa Top (Groningen). Een zevental deelneemsters komt van buiten de landsgrenzen.

Het aantal ingeschreven mannen is al vrij behoorlijk. De verwachting is dat er zo’n vijfenzeventig renners in Usquert aan de start zullen verschijnen die de kuitenbijter van de koers gaan trotseren.

Bekende namen die dat gaan doen zijn onder anderen Björn Bakker (Wijnjewoude) , Paul de Haan (Groningen) , Lars Horring (Borger), Johan Knol (Bakkeveen), Ronald Kruijer (Donkerbroek), Adrie Lindeman (Assen), de regionale favoriet Peter ‘de kolibri’ Merx (Warfhuizen), Rick Ottema (Muntendam) , Olaf Potze (Aduard), Coen Rijpma (Wolvega), Bram Verweij (Groningen) en Stan Wijkel (Holsloot) .

Naast de twee criteria wordt er zowel bij de vrouwen als de mannen een Derny-wedstrijd gehouden waarvoor de twaalf besten van het criterium zich plaatsen. Deze wedstrijden gaan over vijftien ronden en er staat een aantrekkelijke prijzenpot te wachten (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Wielerdorp Usquert klaar voor jubileumronde"