Artemissers in Zevenhuizen en op Vlieland

Leden van Artemis uit Winsum hebben zich het afgelopen weekeinde weer van hun beste zijde laten zien. De zeven kilometer vaan Zevenhuizen en halve marathon op Vlieland bracht zeven Artemissers op de been. Hilda Broekhuizen bewaart prettige herinneringen aan het eiland, want ze werd er voor de vierde keer op rij derde in haar eigen leeftijdscategorie.

De 10e editie van de zeven kilometer van Zevenhuizen kende vrijdagavond met 306 deelnemers een recordbezetting. De weersomstandigheden waren gunstig. Het parcours bestond uit twee rondjes van 3,5 kilometer door de straten van Zevenhuizen en over een onverhard gedeelte door een park. Aan de start stonden ook drie Artemissers. Wim Ammeraal uit Leens noteerde bij de mannen 45+ een tijd van 31.46 minuten, waarmee hij zich als 29e klasseerde. Gonny Houtman uit Winsum, ingedeeld in de hoogste leeftijdscategorie vrouwen 45+, liep een prima wedstrijd. Haar tijd van 32.29 minuten was echter net niet genoeg voor een podiumplaats. Een ondankbare vierde plaats in een veld van veertig deelneemsters op 13 seconden van de nummer drie in deze categorie was haar deel. ‘Ik heb goed gelopen en ben zeer tevreden over mijn tijd met een gemiddelde van bijna 13 kilometer per uur’, aldus de Winsumse.

Janneke Cazemier uit Warffum haasde met succes haar broer Sikko, die voor het eerst aan een hardloopwedstrijd deelnam. Beiden finishten na 46.39 minuten. De Warffumse werd hiermee 34e bij de vrouwen 45+. De winst bij de mannen ging net als vorig jaar naar Maurice Smit uit Delfzijl in 23.02 minuten. Fleur Baljet uit Oosthem was in 25.42 minuten de snelste vrouw.

Hilda Broekhuizen uit Winsum is zondagmiddag in de 22e editie van de Stortemelk Halve Marathon op Vlieland verdienstelijk derde geworden bij de vrouwen 50+. Het evenement met 400 deelnemers op de halve marathon, 325 deelnemers op de 10 kilometer en 225 deelnemers op de 5,5 kilometer was al tijden stijf uitverkocht. De deelnemers aan de halve marathon kregen een loodzware wedstrijd voor de kiezen. Het was stekend warm en er stond een harde wind op het parcours.

Het weer en het geaccidenteerde terrein leverde voor veel lopers problemen op. Moeilijke delen van het parcours werden al wandelend afgelegd. Voor de halve marathon hadden zich vier Artemissers ingeschreven. Hilda Broekhuizen stond voor de negende keer aan de start op Vlieland. De Winsumse, qua parcourszwaarte wel wat gewend, had het ook bijzonder zwaar onderweg. Ondanks een paar korte stukjes wandelen noteerde ze een nette tijd van 1.49.58 uur. Hiermee werd Broekhuizen voor de vierde keer op rij derde bij de vrouwen 50+. Haar achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 3 en 1.31 minuten.

Ook de vijfde plaats in deze leeftijdscategorie voor Tini Visker uit Gieten in 1.55.38 uur mag er zijn. Het was haar tiende deelname op Vlieland. Elizabeth Hofman uit Winsum kende onderweg eveneens de nodige problemen. Toch wist ze met een tijd van 2.19.30 uur als 52e bij de vrouwen 35+ te finishen. Jan Vos uit Uithuizen strandde op 300 meter van de finish. Extreme krampen in beide benen noopten hem tot opgave. Na een behandeling door de medische dienst was hij weer vrij vlot hersteld (foto’s: Theo van Mal).

No Replies to "Artemissers in Zevenhuizen en op Vlieland"