Wagenborger Boys bedwingt Corenos

Wagenborger Boys heeft in Delfzijl een remise weten te behalen in het bekertreffen met het Roodeschoolster Corenos. De vijfdeklasser weerde zich kranig tegen de vakbroeders uit de vierde klasse. Ze wisten in het door slechts 52 toeschouwers bezochte duel zelfs op voorsprong te komen, leken op zeker moment uitgeteld, maar kregen in de slotfase de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden.

Omdat er in Wagenborgen niet gespeeld kon worden, moesten de ploegen elders onderdak zien te vinden. Het hoofdveld van tweedeklasser NEC Delfzijl was beschikbaar en dus werd er daar om half drie afgetrapt.

Corenos leek snel zaken te willen doen. Het team van trainer Marco Pesiwarissa zette vroeg druk, maar kreeg geen echte kansen. Hoe verrassend was het dat Wagenborger Boys aan de leiding wist te komen. Corenos had dat deels aan zichzelf te wijten, want er werd af en toe erg lichtzinnig verdedigd. Arjan Haveman gaf doelman Sven Knot het nakijken en schoot de Boys op voorsprong: 1-0.

De gasten moesten iets verzinnen, maar kwamen niet aan voetballen toe. Dat was deels de verdienste van Wagenborger Boys, dat zich knap in de Roodschoulsters had vastgebeten. De fysieke kracht van de roodhemden wekte nogal wat irritatie op, waardoor Corenos af en toe vergat dat er wel een resultaat moest komen. Als je tenminste verder wil in het bekertoernooi. De eclatante 1-7 zege op Noordpool UFC had dat wel doen vermoeden.

Het ging echter allemaal moeizaam en de ideeënbank van Corenos was qua personele bezetting niet ruim bezet. Wagenborger Boys leek zonder veel problemen het rustsignaal te halen, maar dat was buiten de waard gerekend. Een duel op de achterlijn leidde tot balverlies van Fokko-Jan Sebens. Spits Germen Tamsma schoof het leer vervolgens in de lange hoek. Sebens beklaagde zich bij de fluitist, maar de onpartijdige wilde niks van een overtreding op de Wagenborger weten: 1-1.

Na de doelwisseling schakelde Corenos een tandje bij en na de 1-2 van Tammens leek het pleit te zijn beslecht. Naarmate het tweede bedrijf vorderde, begon de vermoeidheid een woordje mee te spreken en even had het er de schijn van dat het duel na een uur spelen beslist was. Tammes liet het net nog een keer bollen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Wagenborger Boys leefde nog en ze kregen zowaar de onvrijwillige hulp van Corenos om op gelijke hoogte te komen. Op het middenveld werd balverlies geleden en vervolgens leek Raymon Balkema niet te weten hoe je een bal onder controle moet krijgen. Hij verspeelde het leer aan Klaas-Jan Nieland, die beheerst raak schoot: 2-2.

Tamsma was in de slotfase het middelpunt van een ogenschijnlijk onschuldig akkefietje. De bal zou vanaf de rechterkant voor het doel van Wagenborger Boys gelepeld worden, maar voordat de knikker daar was had de aanvaller kennelijk een trappende beweging gemaakt. Hij kreeg rechtstreeks rood van de arbiter.

Corenos nam alle risico’s van de wereld om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar had het geluk dat de Wagenborgers de kracht ontbeerden om het karwei zelf af te maken. Het zou een kleine sensatie zijn geweest. Nu bleef het bij de remise en dat was wel het minste waarop het team van coach Enderlé recht had.

‘We spelen tegen een vierdeklasser en zijn de underdog. Ondanks dat we een beroerde voorbereiding hebben gehad en er best nog wel wat fout ging, ben ik niet ontevreden. We hebben nog een week om de zaak echt op scherp te zetten’, aldus de oefenmeester.

Zijn collega Marco Pesiwarissa was van mening dat er nog wel wat te sleutelen viel. ‘Je weet dat Wagenborger Boys zijn fysieke kracht gebruikt. Dat was ons niet vreemd, maar toch laten we ons daardoor teveel beïnvloeden. Ik heb geen moeite met deze remise, al ben ik wel van mening dat we de tegentreffers heel goedkoop hebben weggegeven.’

* Wagenborger Boys – Corenos 2-2. Arjan Haveman 1-0; Germen Tamsma 1-1; Germen Tamsma 1-2; Klaas-Jan Nieland 2-2.

No Replies to "Wagenborger Boys bedwingt Corenos"