Korfballers DWA/Argo winnen ook tweede duel

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum togen zaterdag naar Haskerdijken voor de ontmoeting met SIM. De thuisclub was voor DWA/Argo een nog onbekende tegenstander. DWA/Argo nam de hele wedstrijd het heft in handen, maar moest er hard voor werken. Na een 5-9 ruststand, wisten de Groningers met 11-18 te winnen.

SIM wist de score vrij snel te openen, maar DWA/Argo reageerde vlot met enkele treffers waarmee de toon van de wedstrijd eigenlijk al werd gezet. Tom van der Laan, Natasja Schuuring (2x), en Lisette Hamminga scoorden vier treffers op rij, waardoor er een 1-4 stand op het scorebord stond.

De gasten deden wat terug, maar Lisanne Pettinga en Natasja Schuuring zorgden dat 2-5 en 2-6 binnen geschoten werden. Hierna liet SIM twee keer van zich horen, maar wederom was het DWA/Argo dat door treffers van Natasja Schuuring twee keer op rij wist te scoren. Na nog een tegendoelpunt van SIM maakte Lisette Hamminga de laatste score voor het rustsignaal. Met een 5-9 ruststand, in het voordeel van de jongelingen uit Winsum en Bedum, gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na rust kwam DWA/Argo meteen goed de kleedkamers weer uit, want er werden drie treffers op rij gemaakt. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Tom van der Laan. SIM probeerde zich nog terug in de wedstrijd te vechten, maar eigenlijk was het al vrij duidelijk dat DWA/Argo de winnaar zou worden.

Natasja Schuuring wist mna een tegentreffer opnieuw het gat van de korf te vinden. Hierna bracht trainer-coach André Pettinga Dennis Lam binnen de lijnen. SIM kende even een scherpere fase, maar na twee doelpunten kon Lisette Hamminga namens de gasten opnieuw een goal maken. Ondanks twee treffers van de Friezen wist DWA/Argo het heft in handen te houden.

André Pettinga bracht ook andere jongeling Yarin Smedema binnen de lijnen. Zij is samen met Dennis Lam overgekomen uit de A-jeugd en speelt sinds dit seizoen in het verjongde tweede team van DWA/Argo. Allebei kregen ze hun verdiende minuten om te spelen. Met een goed vervolg. Yarin Smedema wist een strafworp te versieren die zij er vervolgens zelf inlegde.  Na de laatste treffer van SIM voegde DWA/Argo er nog een paar aan het totaal toe. Lisanne Pettinga, Natasja Schuuring en Lisette Hamminga waren alle drie nog succesvol, wat een eindstand van 11-18 op het scorebord bracht.

DWA/Argo kan terugkijken op een verdiende overwinning en staat nu samen met Harkema en Spannum bovenaan de ranglijst.  Zaterdag zal de ploeg tegen DTL uit Hantum aantreden. Dit duel begint om 15.30 uur op het kunstgrasveld in Winsum.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (8x), Lisette Hamminga (4x), Lisanne Pettinga en Tom van der Laan (2x), Yarin Smedema en Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
SIM            - DWA/Argo  11-18
DTL            - Spannum   10-12
Invicta/Frigro - Harkema   10-14
DTS            - NQL       15-15

Stand:
DWA/Argo                    2- 4
Harkema                     2- 4
Spannum                     2- 4
DTL                         2- 2
NQL                         2- 1
DTS                         2- 1
Invicta/Frigro              2- 0
SIM                         2- 0

No Replies to "Korfballers DWA/Argo winnen ook tweede duel"