SC Loppersum simpel langs zwak ZEC

De Heracliden verrassen is al heel wat, maar een volgende stunt zat er voor het Zandeweerster ZEC niet in. SC Loppersum rekende zaterdag op eigen veld resoluut af met de bezoekers. Ze kregen een heuse zevenklapper om de oren. Cees bij de Leij was op schot tijdens het eenzijdige duel. Hij scoorde vier keer.

Een echte wedstrijd werd het nooit, daarvoor was het krachtsverschil te groot. Na ongeveer tien minuten spelen lag de bal voor het eerst in het Zandeweerster doel. Slecht uitverdedigen leidde tot balbezit van Cees bij de Leij, die geen moment aarzelde en de openingstreffer voor zijn rekening nam: 1-0.

Vanaf dat moment konden de pupillen van trainer Henk Buikema zich volop uitleven en eigenlijk mocht ZEC blij zijn dat het halverwege de wedstrijd nog maar 4-0 stond. De gasten kregen geen enkele kans en werden ver bij het Lopster doel weggehouden.  Na de pauze zouden er nog drie treffers volgen en dus was de zevenklapper een feit. Naast Bij de Leij scoorden ook Joris Jurna (2) en Jacob Havinga.

Trainer Henk Buikema wilde na afloop geen enkele waarde aan de overwinning toekennen. ‘We hebben lekker op afwerking kunnen trainen. Ik ben blij dat we flink gescoord hebben, al zal je het nooit goed doen. Van zo’n tegenstander behoor je echter gewoon te winnen. De aanvallers hebben in ieder geval laten zien dat ze klaar zijn voor de competitiestart.’

Het openingsbal brengt de Lopsters tegenover Groen Geel. Een van de ploegen waarvan Buikema denkt dat die aan het einde van de rit in de top drie terug te vinden zal zijn. ‘Daarnaast verwacht ik dat wij en LTC daar ook bij zullen zitten’, denkt de oefenmeester.

Of dat het doel zal zijn? Buikema: ‘Ach, iedereen wil graag bovenin meedoen. De competitie is misschien iets sterker geworden, maar dat wil nog niet zeggen dat wij genoegen moeten nemen met een plek in de middenmoot. Een goede start is uitermate belangrijk en ik denk dat het duel met Groen Geel een aardige graadmeter gaat worden.’

In dezelfde poule werd Stedum met 3-5 geklopt door De Heracliden, dat zich daarmee enigszins herstelde van de onaangename surprise in het duel met ZEC.

No Replies to "SC Loppersum simpel langs zwak ZEC"