Artemissers kleuren podium in Uithuizermeeden

De Winsumer loopgroep Artemis heeft zaterdag een prima dag gehad in Uithuizermeeden. Met een compleet podium bij de vrouwen 50+ , bezet door Simone Binnema uit Eenrum, Gonny Houtman en Aleida Groothoff, beiden uit Winsum, en een zevental top. -tien plaatsen kwam de club uitstekend voor de dag tijdens de Eemsmondloop.

De loop kende, ondanks de grote concurrentie van andere regionale wedstrijden, met 216 deelnemers op de 5 en de 10 kilometer, een prima bezetting. Door het warme en benauwde weer vielen er in tegenstelling tot vorig jaar met veel regen weinig snelle tijden te noteren. De plaatselijke organisatie had een parcours van 5 kilometer in en om Uithuizermeeden uitgezet dat afhankelijk van de te lopen afstand een of twee keer moest worden afgelegd. De afvaardiging van Artemis bestond uit twaalf deelnemers op de 10 kilometer en een deelnemer op de 5 kilometer.

Zoals gemeld kende het podium bij de vrouwen 50+ een volledige Artemis-bezetting. Simone Binnema was in deze leeftijdscategorie verreweg de snelste en noteerde een keurige 44.41 minuten. De strijd om de volgende twee plaatsen was spannend. Aleida Groothoff had tot halverwege de race een minimale voorsprong op Gonny Houtman. Houtman kwam na zes kilometer langszij en legde vervolgens beslag op de tweede plaats in 47.52 minuten. Groothoff volgde op 20 seconden in 48.12 minuten.

Bij de Artemis-mannen was er evenals vorig jaar een vijfde plaats bij de mannen senioren voor Ricardo Damminga uit Baflo in 41.20 minuten. In de categorie mannen 40+ werden de plaatsen zes, zeven en acht ingenomen door Garco van den Berg uit Uithuizen, Jaap Smith uit Baflo en Arjen Kwint uit Loppersum in respectievelijk 44.23, 45.19 en 46.09 minuten.

Wim Ammeraal uit Leens en Jan Vos uit Uithuizen waren bij de mannen 50+ op de negende en tiende plaats terug te vinden in respectievelijk 45.29 en 45.38 minuten. Als dertiende en veertiende in deze categorie volgden Ab Slagter uit Hefswal in 46.27 minuten en Erwin Vos uit Uithuizen in 47.28 minuten.

Wim Durenkamp uit Wehe den Hoorn werd bij de mannen 60+ zesde in 52.02 minuten. Op de 5 kilometer behaalde Arjan Hegge uit Winsum in een veld van 90 deelnemers een keurige dertiende plaats in 22.46 minuten.

De Eemsmondloop kende een prima organisatie met als herinnering voor alle deelnemers een zakje aardappelen. De zesde en laatste wedstrijd van het circuit is de Ekensteinloop in Appingedam. Deze wordt op zaterdag 20 oktober gelopen.

Terschelling is bij uitstek geschikt voor trailrunning, oftewel hardlopen door de natuur over smalle paadjes (trails) en het bedwingen van natuurlijke hindernissen zoals heuvels, boomstammen, duinen en beekjes. Op het eiland is er bos, zijn er duinen, is er strand en veel ruimte. Bij deze opnieuw met 750 deelnemers uitverkochte trailrun had men de keuze uit drie schitterende en zeer afwisselende routes van 15, 25 en 50 kilometer.

De langste afstand was een echte uitdaging en daardoor alleen geschikt voor geoefende trailrunners. Nieuw Artemis-lid Koen Rengers uit Winsum mag zich inmiddels een ervaren trailrunner noemen. Samen met plaatsgenoot en oud Artemis-lid Danny Kuipers voltooide hij zondag de 50 kilometer in 6.12.28 uur. In een veld van 46 deelnemers eindigde Rengers als 33e (foto: Geert Houtman).

No Replies to "Artemissers kleuren podium in Uithuizermeeden"