Eemsmondloop prooi voor Evertsz en Vos

De Eemsmondloop in Uithuizermeeden is zaterdag gewonnen door Gerard Vos uit Appingedam en Sariena Evertsz uit Delfzijl. Vos legde de 10 kilometer af in 35.52 minuten en Evertsz passeerde de streep na 42.47 minuten.

Het was geen dag waarop records zouden sneuvelen, daarvoor was het te benauwd. Nadat wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond de lopers had weggeschoten, werd al snel duidelijk dat Vos bij de senioren de eerste plaats zou opeisen. Na de eerste doorkomst lag de concurrentie al op een schier onoverbrugbare achterstand. Dat werd nog maar weer eens onderstreept toen Vos binnen was. Achter hem finishte stad-Groninger Martijn Tervelde op ruim anderhalve minuut. Ad van Erp uit Haren werde derde in een tijd van 37.40 minuten. Remco Oost uit kantens zegevierde bij de heren 40+ in een tijd van 40.42 minuten. Delfzijlster Richard Schudde liet 41.11 minuten klokken en kwam als tweede binnen. Peter van Dam uit Groningen completeerde het podium. Bij de heren 50+ ging de winst naar Sietze Jan Boer uit Groningen in 39.11 minuten. Eemsmondrunner Roelof Berends uit Oudeschip (44.50) greep de macht in de categorie 60+.

Achter Sariena Evertsz werd Annemarije Souer uit Bedum tweede in een tijd van 46.26 minuten en was de derde plaats voor Monika Kamphuis uit Delfzijl in een tijd van 46.44 minuten. Lopster Elise Kool uit Loppersum wist de eerste plaats te bemachtigen in de categorie 40+ in een tijd van 47.16 minuten. Wanda Evertsz uit Delfzijl werd tweede (47.45) en Carla Frankruijter uit Bedum pakte het brons in een tijd van 48.28 minuten. Bij de dames 50+ ging de winst naar Simone Binnema (44.45) uit Eenrum. Gonny Houtman uit Winsum legde de 10 kilometer af in 47.46 minuten. Haar plaatsgenote Aleida Groothoff eindigde als derde in 48.17 minuten.

 

 

No Replies to "Eemsmondloop prooi voor Evertsz en Vos"