Overzicht en programma amateurwedstrijden

Eersteklasser vv Winsum heeft de vorige werkgever van huidig oefenmeester Bert Vos op een 1-3 nederlaag getrakteerd. Marcel Pannekoek opende de score in de uitwedstrijd tegen Gorecht, dat middels Jos Beek iets terug deed: 1-1. Een gemiste strafschop en de rode kaart van Harmen Meijering waren twee vervelende momenten voor de gastheren. Winsum kwam diep in het tweede bedrijf op 1-2 door een voltreffer van Maikel Hoormann en hij besliste het duel uiteindelijk met nog een rake inzet: 1-3. 

Op het eigen kunstgras heeft SV Bedum een 0-1 achterstand in het duel met vv Groningen weten om te buigen in een 2-1 overwinning. Namens de Stadjers scoorde Dayy Wilkens de openingstreffer. De paarshemden waren succesvol via Wilco Stolwijk en Nick Boelhouwer.

DVC Appingedam is in 3C opnieuw niet tot winst gekomen. Wisten de Damsters vorig seizoen tegenstander Glimmen nog te kloppen, nu waren het de gasten die de punten in de knip staken. Rick Oosterhof en Patrick Gorter waren de doelpuntenmakers. Promovendus Holwierde kreeg op eigen veld bezoek van Noordwolde en ging met 1-3 onderuit. Jurrely Torbed opende nog wel de score voor de gastheren, maar uiteindelijk waren het Silvan Havinga (2) en Laurens Groeneveld die het Holwierder lot bezegelden.

De Fivel was zaterdag dicht bij de tweede overwinning van dit nog maar prille seizoen. In het thuisduel tegen RZ Baflo (zie foto) kwam de ploeg uit Zeerijp op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Mark Kramers, maar uiteindelijk gingen de Bafloërs niet met lege handen naar huis. Duncan Torrenga zorgde voor de 1-1 eindstand. In de 4e Klasse D boekte Poolster zijn eerste puntenwinst en dat ging ten koste van SIOS. De Sauwerders gingen in Spijk met 3-0 onderuit. De eindstand was halverwege de wedstrijd al bereikt. Gescoord werd er door Kevin Bijlsma, Johan de Groot en Migel van Gennip.

Vorige week riep doelman Jeroen Smit dat Middelstum met Corenos zou afrekenen en de goalie en zijn mannen hebben woord gehouden. Gemakkelijk ging dat overigens niet, want nadat Romke Korpershoek de gasten op 0-1 had weten te zetten, maakte Germen Tamsma al snel gelijk en werkte Middelstum de bal in het eigen doel. Gerard Bronsema zorgde daarna voor 2-2 en nam ook de 2-3 voor zijn rekening. Uiteindelijk bepaalde Mateo Milkovic de eindstand op 2-4.

In Uithuizermeeden werden zeven treffers genoteerd. Namens De Heracliden scoorde Mark de Boer twee keer en tekende Tim Ottema eveneens voor een goal. Amicitia VMC wist daar vier doelpunten tegenover te zetten. Een daarvan was van Robin Broekema, de overige kregen de handtekening van Cees Jan Diepeveen en dus wonnen de Stadjers met 3-4.

Noordpool UFC voegde weer drie punten aan het totaal toe door in Zandeweer van ZEC te winnen. Ronny Bakker opende de score voor de groenwitten, maar daarna was Martijs Delker twee keer succesvol en bepaalde Mark Bos de eindstand op 1-3.

SC Scheemda en GEO begroeven de strijdbijl bij een 1-1 stand in 5E. Robert Bleeker was de maker van de 0-1, die vier minuten later door een Scheemder treffer werd gevolgd. Die kwam op naam van Danny Blaauw te staan. Ondanks het feit dat Mike Poker na een dik uur spelen rood zag, wist Wagenborger Boys toch van thuisclub BATO te winnen. Klaas Jan Nieland scoorde al vrij snel, zag Jens Wind gelijk maken en vervolgens zorgde Nieland voor de hernieuwde voorsprong. De 1-2 betekende tevens de eindstand.

Het Ten Poster SV TEO klopte met dezelfde cijfers het bezoekende Damacota. Voor de thuisclub scoorden Aart en Hans Reitsema. Gastheer VVS en Stedum zorgden in Oostwold voor een doelpuntenfestival. Aan het einde van de rit hielden beide ploegen er een punt aan over: 4-4. Diederik Dijk en Tim Ypey wisten de gasten op voorsprong te schieten, maar Gerjan Drenth en Misha van lang poetsten de achterstand weg. Na driekwart wedstrijd trof Diederik Dijk andermaal doel en stond het 2-3. Danny van Lang en Gerjan Drenth draaiden de rollen om, maar het was Lars Hofman die de partijen op gelijke hoogte wist te brengen.

Van de zondagamateurs kon derdeklasser Siddeburen ook een driepunter bijschrijven. Op bezoek bij HSC werd met 1-3 gewonnen. Ruben van der Ploeg (2) en Bjorn Puister waren trefzeker voor de Boertjes. Eenrum (4C) kreeg in eigen huis met 2-3 klop van De Wilper Boys. David Albert Villalta en Nick Rijzinga waren succesvol voor de Marnebewoners, maar het leverde hen niets op.

In 5E kreeg Oldambtster Boys met 7-3 op de broek van Meeden. Voor de ploeg uit ’t Waar troffen Alain Vroom (2) en Dennie Gorter doel. Bij Kloosterburen groeien de zorgen. Nu werd met 1-6 van DWZ verloren. Het tegendoelpunt werd niet eens door de Marnebewoners gemaakt. Woltersum keerde uit Nieuweschans terug met de wetenschap dat elke week nieuwe kansen schept. In de grensplaats kleurden ze dat plaatje mooi in door met een 1-4 overwinning op zak naar huis te gaan. Nieck Baljeu en Adem Secer scoorden ieder twee keer. Warffum verloor tenslotte met 2-1 van THOS.

En dat brengt ons dan bij het voetbal van komend weekend, waarin Winsum in 1E op eigen veld de strijd met Be Quick Dokkum aan gaat. In dezelfde klasse speelt SV Bedum een uitwedstrijd bij Broekster Boys. Na de wervelende voetbalshow van NEC Delfzijl bij Omlandia moet de fusieclub nu zijn krachten tonen in de confrontatie met gastheer Gramsbergen. Omlandia moet het gedeukte zelfvertrouwen proberen op te vijzelen in de uitwedstrijd tegen FC Klazienaveen.

Ook DVC Appingedam kan wel een steuntje in de rug gebruiken, maar daar zal het getergde Zuidhorn van trainer Kees Bouma niet aan meewerken. SC Loppersum treedt in 3C op eigen veld aan tegen Fc Grootegast en Noordwolde ontvangt Achilles ’94. Promovendus Holwierde speelt eveneens thuis en wel tegen het Asser LTC.

In de enige echte 4e Klasse D blijft het dit weekend stil. Dat geldt ook voor 5D en 5E. De gedeelde koppositie van Wagenborger Boys in laatstgenoemde klasse mag zeer verrassend worden genoemd. Wat die plek waard is, moet in het laatste weekend van oktober blijken, want dan komt lijstaanvoerder Wildervank op bezoek.

In het zondagvoetbal staat in 3B het duel tussen Siddeburen en LEO uit het Drentse Loon op het programma. in 4C wordt eveneens niet in competitieverband gespeeld. Farmsum zal zich na de winst op WEO gesterkt voelen en zonder vrees het duel met Kloosterburen aan gaan. De Marnebewoners wachten nog steeds op het eerste wedstrijdpunt. In de 5e Klasse D staan verder de duels Warffum-Froombosch en de derby WEO versus Oldambtster Boys op de rol (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Overzicht en programma amateurwedstrijden"