Keurkorps LTC maatje te groot voor Holwierde

Holwierde heeft geen vuist kunnen maken in het thuisduel tegen LTC. De gasten uit Assen waren duidelijk een maatje te groot voor de Katmisbewoners, die zich eigenlijk gelukkig mochten prijzen dat de Drenten erg slordig met de kansen om sprongen. Na negentig minuten stond er een 0-3 eindstand op het scorebord.

LTC wordt gezien als een van de ploegen die voor het kampioenschap in 3C zullen strijden. Daarvoor zal de ploeg van trainer Richard Poortman zich echter ook moeten wapenen tegen ploegen waar men die druk minder ervaart. Dat de Assenaren, gezegend met een schat aan spelers die op een hoog niveau hebben gespeeld, zich nog wel eens te gemakkelijk aan de tegenstander aanpassen bleek vorige week wel. Toen snoepte Be Quick hen de punten af. Een gewaarschuwd team telt in dit geval voor elf.

Bij Holwierde stond Jurrely Torbed niet in de basis en ontbrak ook doelman Wouter Kingma. De sluitpost kampt met knieklachten en werd vervangen door Joeri Oosting. Hij toonde zich af en toe erg onzeker en was allesbehalve balvast. Toch verrichtte hij ook een aantal prima reddingen, waarmee hij een grotere nederlaag voor zijn team wist te voorkomen.

Het werd al snel duidelijk dat het niet de dag van Holwierde zou worden. LTC voetbalde gemakkelijker, bleef knap uit de duels, was beweeglijker en leek af en toe zelfs met een mannetje meer te voetballen. Er werd altijd wel iemand gevonden die iets met de bal aan de voet wist te bedenken. Daar zat hem bij Holwierde nou net de kneep. De thuisclub hanteerde al vrij snel de lange haal, maar vond voorin geen aanspeelpunt. Daarbij kwam nog eens dat de handelingssnelheid te laag was. Te vaak moest er tussen de linker- en rechtervoet gekozen worden en dan werd de bal meestal weer ingeleverd.

Ondanks het gebrek aan stootkracht, kreeg Holwierde wel de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Yirsan Bouman lepelde de bal richting tweede paal, waar Peter Bouwsema het hoofd onder het speeltuig wist te planten. De kopstoot was niet krachtig genoeg om de alert reagerende Jelle van der Veen te verrassen. De sluitpost tikte de bal via de lat over.

Amper vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Robert Termohlen alle tijd en ruimte kreeg om doelman Oosting te passeren: 0-1. Een tegenslag voor de gastheren, die even later ook centrale verdediger Ryan Semmens verloren nadat hij tijdens een onvervalste scrimmage voor het Asser doel geblesseerd was geraakt.

Tien minuten later was het duel in feite al gespeeld. Andy Lafaille liet zijn directe tegenstander Marc Heerings wel erg eenvoudig vanuit zijn rug vertrekken. De voorzet die volgde belandde op het hoofd van Richard Mulder. De Drent had eenvoudig raak kunnen koppen, maar knikte het leer richting Termohlen, die het speeltuig vervolgens tegen het nylon liet kletsen: 0-2.

Holwierde wist er niets tegenover te stellen. De ploeg wilde wel, toonde voldoende inzet en wilskracht maar kwam voetballend te kort. Richard Mulder had de bezoekers voor de rust op een nog comfortabeler voorsprong moeten schieten. Zijn eerste poging werd door doelman Oosting met de voet gekeerd, de rebound spatte vervolgens op de paal uiteen.

Na de pauze besloot oefenmeester Eddy Tuik aanvaller Jurrely Torbed te brengen. Bij zijn eerste balbehandeling stichtte de spits meteen gevaar, maar beet zich stuk op de Asser sluitpost. Het zou de enige keer zijn dat hij de doelman van dichtbij zag. Het bleef ploeteren voor Holwierde en terwijl trainer Poortman gaandeweg de tweede helft al zijn wissels liet opdraven, werd al snel duidelijk dat de gasten niet zo nodig meer hoefden.

Toch zou er nog een derde treffer volgen. Uit een corner van Termohlen knikte Denyal Dzemidzic dde bal tegen de touwen: 0-3. Doelman Oosting was korte tijd later bijna verantwoordelijk voor nog een tegendoelpunt toen hij de bal zomaar in de voeten van een LTC-er schoof, maar hij kwam met de schrik vrij. Het leer verdween naast de voor Holwierde goede kant van de paal.

Een keer mocht Holwierde nog van een doelpunt dromen toen er een overtreding op Torbed werd gemaakt. De bal kwam op een meter of twintig van het Asser doel te liggen en Yirsan Bouman mocht zijn verfijnde traptechniek demonstreren. Hij krulde de bal fraai langs de opgestelde muur, maar goalie Van der Veen verrichtte ene nog fraaiere redding. Hij tilde het speeltuig over de deklat. Hoewel hij over het gehele duel gezien weinig te doen had gekregen, mankeerde er niets aan zijn reflexen.

Na drie nederlagen op rij is Holwierde teruggezakt naar de negende plaats op de ranglijst, terwijl LTC de aansluiting met de bovenste helft in 3C heeft weten te behouden. Ondanks het verlies en de begrijpelijke teleurstelling was oefenmeester Eddy Tuik heel reëel in zijn commentaar. ‘We hadden gewoon niets te vertellen tegen deze ploeg, meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. We zullen het niet gemakkelijk krijgen in deze klasse, maar dat heb ik voor het seizoen al een keer gezegd’, sprak de coach na afloop.

Zijn collega Richard Poortman vond dat LTC meer had moeten scoren. ‘We hebben van Holwierde niets te vrezen gehad. Het gevaar zit er bij ons altijd in dat we ons aan de tegenstander gaan aanpassen. We hebben kwaliteiten genoeg in huis om ons eigen spel te spelen. Ik ben van mening dat we met dit materiaal voor het kampioenschap moeten gaan. Als dat niet lukt, doen we het slecht.’

* Holwierde – LTC 0-3 (0-2). Robert Termohlen 0-1; Robert Termohlen 0-2; Denyal Dzemidzic 0-3

No Replies to "Keurkorps LTC maatje te groot voor Holwierde"