Noordwolde verliest van effectief Achilles ’94

Derdeklasser Noordwolde heeft op eigen veld een pijnlijke en tevens kansloze nederlaag geleden tegen Achilles ’94. De Assenaren trokken na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 1-4 aan het langste eind en boekten daarmee hun eerste overwinning van dit seizoen.

Met een beetje gevoel voor dramatiek zou je kunnen stellen dat Achilles ’94 voor de aftrap in de kelder van 3C bivakkeerde. Noordwolde daarentegen was in de subtop terug te vinden. Geruggesteund door een 1-3 overwinning bij Holwierde, konden de geelzwarten in het duel met de Drenten aantonen dat hun tweede seizoenzege niet helemaal uit de lucht was komen vallen. Beide ploegen hadden baat bij een overwinning en dat gold zeker voor de Assenaren.

Er stonden twaalf speelminuten op de klok toen de bezoekers op voorsprong wisten te komen. Uit een toegekende vrije trap was het Leon Regtop die de bal tegen het nylon wist te jagen: 0-1. Noordwolde moest net als tegen Holwierde opnieuw in de achtervolging, maar de ene week is niet de andere. De thuisclub slaagde er nu niet in de bakens te verzetten.

‘Blaffende honden bijten niet. Er was te weinig dreiging voor het doel van de tegenstander’, liet trainer Simon Schuil zich na afloop ontvallen Met andere woorden, de gastheren probeerden het wel, maar wisten Achilles ’94 niet echt pijn te doen. Daarvoor miste men de creativiteit.

Vlak voor rust kregen de manschappen van Schuil een volgende tegenslag te verwerken. Ferdi Hidding kwam, na een assist van Bjorn Abbingh, in de 40e minuut oog in oog met goalie Benjamin van Aurch te staan en liet deze voor de tweede keer de gang naar het net maken: 0-2.

De thuisclub wist wat het te doen stond in het tweede bedrijf. Er zou wat hogerop druk gezet moeten worden. De ongetwijfeld goedbedoelde plannen om het Achilles ’94 in het tweede deel van de wedstrijd lastig te maken, leken hun beslag te krijgen toen Jesse Hijlkema de kans op de aansluitingstreffer kreeg. Hij kwqm goed voor zijn mannetje, maar produceerde niet meer dan een rollertje die door doelman Ryan Saptenno simpel opgepakt kon worden.

Niet veel later werd de genadeklap uitgedeeld. Ferdi Hidding werd door Nando Frans op avontuur gestuurd, dook het strafschopgebied van de gastheren in en zorgde koeltjes voor 0-3. Vier hele grote kansen krijgen en daar drie van weten te benutten, dat kun je rustig dodelijke efficiëncy noemen.

Het duurde tot de 81e minuut alvorens Noordwolde tot succes wist te komen. Jesse Hijlkema was nu wel trefzeker en dwong goalie Ryan Saptenno tot overgave: 1-3. Meer dan een eretreffer werd het niet, want verder liet Achilles ’94 het niet komen, terwijl het geloof in een goed eindresultaat bij Noordwolde al lang was vervlogen. Twee minuten in de extra tijd was het Ferdi Hidding die nu niet als afmaker, maar als aangever fungeerde. Hij bood Wouter van der Molen de gelegenheid om nog wat extra zout in de wonde van Noordwolde te strooien en liet dat niet na: 1-4.

Een mooie overwinning voor trainer David van der Kam, die in deze regio naam heeft gemaakt bij het toenmalige CVVB uit Bedum. Zijn team speelt komend weekeinde thuis tegen SC Loppersum.

Noordwolde moet de wonden likken en het geschonden blazoen proberen op te poetsen in de uitwedstrijd tegen SC Stadspark. Trainer Simon Schuil daarover: ‘Dit is een fikse teleurstelling. We hebben eigenlijk een kansloze wedstrijd tegen een aardige tegenstander gespeeld. Eigenlijk moeten we onze keeper dankbaar zijn dat de nederlaag niet hoger is uitgevallen.’

* Noordwolde – Achilles ’94 1-4 (0-2). Leon Regtop 0-1; Ferdi Hidding 0-2; Ferdi Hidding 0-3; Jesse Hijlkema 1-3; Wouter van der Molen 1-4.

No Replies to "Noordwolde verliest van effectief Achilles '94"