Winnend DWA/Argo houdt koploper in vizier

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum gingen zaterdag op bezoek bij Spannum. Het zou een strijd worden tussen twee jonge ploegen. Na een ruststand van 4-9 in het voordeel van DWA/Argo, wisten de Winsumers en Bedumers in de tweede helft aan het langste eind te trekken en de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 10-15. Met deze winst blijft DWA/Argo koploper Harkema op de voet volgen.

Sam Pestoor begon weer in het basisachttal van trainer/coach André Pettinga na een periode van afwezigheid door een blessure. Toch stond zijn vervanger Jesse Reker ook deze keer in de basis, aangezien Nick Brandsma door de griep bij de keel was gegrepen.
Onder prachtige weersomstandigheden wist Spannum de score te openen. Tom van der Laan en Lisanne Pettinga waren namens DWA/Argo ook scherp en trefzeker. Na een score van Spannum wist ook Karen Oostmeijer het gat van de korf te vinden.

Hierna werd een lange fase aan beide kanten niet gescoord. Spannum doorbrak de status quo en na twee Friese doelpunten stond er weer een gelijke stand (4-4) op het scorebord. DWA/Argo kende hierna een scherpe fase en was duidelijk de betere ploeg. De Groningers scoorden maar liefst vijf treffers op rij en trokken zo het initiatief naar zich toe. De doelpunten kwamen uit handen van Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring, Jesse Reker en Sam Pestoor. Met een stand van 4-9 op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht voor de pauze.

Ook na rust lag aanvankelijk het initiatief bij DWA/Argo. Sam Pestoor maakte met een prachtige actie, een kansje vanuit de sprong, de eerste treffer van het tweede bedrijf. Deze werd gevolgd door een doelpunt van Natasja Schuuring. Hierna kende Spannum een scherpe fase waarin de thuisploeg drie treffers achter elkaar maakte.

De 7-11 stand bleef vervolgens heel lang op het scorebord staan. Net als in de eerste helft duurde het erg lang voordat er weer een treffer te bewonderen viel. Natasja Schuuring wist de impasse te doorbreken door 7-12 te maken.

Het jonge team van Spannum gaf nog steeds niet op en haakte aan door twee maal een doelpunt te maken. Lisette Hamminga hield de marge voldoende groot door voor 9-13 te zorgen en na nog één laatste treffer van Spannum, maakten Tom van der Laan en Natasja Schuuring de laatste doelpunten van het duel. Een matige wedstrijd voor DWA/Argo, maar er werd wel afgesloten met een positief resultaat. De eindstand werd 10-15.

De korfballers staan halverwege de competitie op een gedeelde tweede plaats, vlak achter koploper Harkema. Komend weekeinde speelt DWA/Argo de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Dan staat de eerste return op het programma. Vervolgens gaan de korfballers zich voorbereiden op de zaalcompetitie welke op 24 november begint. Vanaf april wordt het tweede deel van de veldcompetitie gespeeld.

Zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij Invicta/Frigro in Kollum. De eerste ontmoeting wist men begin september met 19-14 te winnen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Lisette Hamminga (3x), Tom van der Laan en Sam Pestoor (2x), Lisanne Pettinga, Jesse Reker en Karen Oostmeijer (1x).

No Replies to "Winnend DWA/Argo houdt koploper in vizier"