Lopster Thomas Kwint wint sprintcross Dwingeloo

Het crossseizoen voor hardlopers wordt ieder jaar traditioneel geopend met de AVD Cross in Dwingeloo. De Lopster atleet Thomas Kwint stond aan de start van twee verschillende onderdelen. Als eerste verscheen hij aan de start van de sprintcross. Dit is een crossloop over slechts een kilometer waarbij het vooral op snelheid aankomt.

Na een snelle start zag Kwint dat twee andere atleten hem konden volgen. Bij doorkomst van de eerste ronde van 500 meter liep Kwint op de tweede plaats waarna hij een demarrage plaatste en vervolgens onbedreigd naar de winst liep.

De tijd was uiteindelijk 2.56 minuten. Op de tweede plaats eindigde trainingsgenoot Robin Honebecke uit Haren en op een derde plaats, net als vorig jaar, David Vonk van HAC ’63 uit Hoogeveen.

Twee uur later begon de cross voor Junioren A over 5000 meter. Hiervoor waren vijf ronden van een kilometer uitgezet vanaf het zwembad van Dwingeloo. Kwint begon sterk aan de wedstrijd en liep al snel aan de leiding. De nummer twee Lars van Hoeven van AV Heerenveen liep echter langzaam op hem in. Na vier ronden was de voorsprong van Kwint nog maar een viertal seconden.

Kwint kon niet meer versnellen, waar Van Hoeven zijn snelste ronde tot het laatst bewaarde. Kwint eindigde als tweede van deze mooie cross en kan terugkijken op een mooi begin van het crossseizoen. Komend weekeinde staat Kwint aan de start van de Crosscup in Mol (België) waar hij zich zal meten met de Nederlandse en Belgische juniorentop. Het hoofddoel voor de 18-jarige Lopster van dit crossseizoen is het zich plaatsen voor de EK-cross die in december in Tilburg gehouden zal worden (foto: Odette Brink-Kwint).

 

 

No Replies to "Lopster Thomas Kwint wint sprintcross Dwingeloo"