7e Zeemijlenloop prooi voor Heijting en Glas

De 7e editie van de Zeemijlenloop Delfzijl is een groot succes geworden. Er deden maar liefst 1045 deelnemers mee. Bij de heren ging de winst naar Alwin Heijting uit Erm en Eline Glas, eveneens uit Erm, wist bij de dames overall beslag te leggen op de eerste plaats.

De weergoden waren de organisatie hardloopevenement goed gezind. Waar de afgelopen week werd gevreesd voor regen en harde wind, was het aangenaam hardloopweer. De zon scheen volop en er stond een herfstwindje. Dat was dan ook te merken aan het aantal deelnemers. Velen schrijven zich op de wedstrijddg nog in.

De organisatie was genoodzaakt om de route door werkzaamheden aan te passen. Dit werd door de deelnemers niet als storend ervaren. Er werd zelfs gesproken over een verbetering van de route. Ook de provinciale toplopers wisten de weg naar de havenplaats te vinden. De lokale favoriet Maurice Smit kon zijn verwachtingen waarmaken en werd tweede overall. Hij werd vlak voor de finish nog ingehaald door Alwin Heijting.

De Zeemijlenloop staat bekend om een mooi maar pittig parcours en dat konden de deelnemers ook dit jaar ervaren. Zelfs de fietsers die bij de voorste lopers meereden hadden het er soms moeilijk mee. Maurice Smit en Sariena Evertsz werden net zoals vorig jaar de snelste Delfzijlsters.

Bij de dames was het duidelijk dat er dit jaar een andere winnaar zou komen. Alle voorgaande edities waren gewonnen door Jessica Oosterloo. Echter, zij moest door een blessure afhaken. Eline Glas legde dit jaar beslag op de eerste plaats. Bij de bedrijventeams was de eerste plaats dit jaar voor makelaarskantoor Brandsma-De Jong.

Ook de allerjongste hardlopers konden hun hart ophalen tijdens de Zeemijlenloop. De peuter- en kidsrun werd goed bezocht en kon op veel aanmoedigingen rekenen. Ook zij genoten van het zonnige en droge weer en gingen na afloop met een unieke medaille naar huis.

Het startschot werd gegeven door wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl. Hij was tevreden over het feit dat vele sporters de weg naar Delfzijl hadden gevonden en van weer een succesvolle sportdag hadden genoten (foto’s: Jolanda Bontrop).

No Replies to "7e Zeemijlenloop prooi voor Heijting en Glas"