Houtman pakt vierde winst bij Zeemijlenloop

Gonny Houtman uit Winsum heeft zondagmiddag in een zonnig maar fris Delfzijl de Zeemijlenloop over zes zeemijlen (11.112 kilometer) bij de vrouwen 60+ gewonnen.

De zevende editie van deze loop, georganiseerd door de AV Fivelstreek, trok met 1045 lopers en wandelaars minder deelnemers dan vorig jaar toen er ondanks het stormachtige weer nog 1300 van start gingen. Deze deelnemers, waaronder slechts 74 wedstrijdlopers waarvan maar 15 vrouwen, hadden met name in het eerste gedeelte van wedstrijd, die uit een of twee ronden van drie zeemijlen (5,556 kilometer) bestond met een harde tegenwind te kampen.

Artemis telde op de langste afstand negen deelnemers. Hiervan was Ricardo Damminga uit Baflo met een tijd van 47.34 minuten terug te vinden op een keurige 4e plaats bij de mannen senioren. In de leeftijdscategorie mannen 50+ streden vijf Artemissers. Jaap Smit uit Baflo finishte met een tijd van 49.36 minuten net binnen de 50 minuten en werd hiermee 10e bij de mannen 50+. Hij werd gevolgd door Uithuizer Jan Vos die als 11e eindigde in 50.13 minuten.

Er was een 13e plaats voor Wim Ammeraal uit Leens in 51.03 minuten. Ab Slagter uit Hefswal sloot zijn wedstrijd af na 53.03 minuten, goed voor een 17e plaats. Voor Bert Vaatstra uit Winsum werd als 18e een tijd van 53.55 minuten geklokt.

Gonny Houtman uit Winsum liep bij de vrouwen 60+ na achteraf bleek een letterlijk en figuurlijk eenzame strijd. De concurrentie in haar leeftijdsklasse liet het volledig afweten. Met een prima tijd van 53.30 minuten was ze 1.18 minuten sneller dan vorig jaar. Dit betekende haar vierde overwinning in de Zeemijlenloop bij de vrouwen 60+. Bij de vrouwen 30+ was er voor Anna de Munck uit Winsum met een tijd van 1.02.30 uur een keurige 3e plaats. Plaatsgenoot Grietje Dijkmans noteerde 1.05.50 uur, goed voor een 5e plaats bij de vrouwen 50+.

De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Alwin Heijting uit Erm in 36.11  minuten. De winst bij de vrouwen ging naar de eveneens uit Erm afkomstige Eline Glas in 44.04 minuten. Artemistrainer Ben Stellingwerf uit Bedum was met een tijd van 17.51 minuten verreweg de snelste op de 3 zeemijlen.

Koen Rengers uit Winsum heeft zondag met succes deelgenomen aan de marathon verbonden aan de Devils Trail rond Nijmegen. Deze marathon met start en finish in Berg en Dal is een uitdagende tocht met 650 hoogtemeters door de prachtige natuurgebieden rond Nijmegen, waaronder de Duivelsberg op de N70 natuurroute. het Holthurnsche hof, de Mookerheide en de Sint Jansberg. De Winsumer eindigde in een veld van 62 mannen met een tijd van 5.04.42 uur als 44e.

In en om Dwingeloo werd zaterdag een veldloop met keuze uit meerdere afstanden georganiseerd. Deze Dwingelder veldloop met start en finish op het terrein van zwembad `De Paasbergen` is een recreatieve loop over verharde fiets- en wandelpaden in het in prachtige herfstkleuren getooide Dwingelderveld. Op de 15 kilometer stonden 56 vrouwen waaronder twee Artemissers aan de start. Met een vijfde plaats voor Hilda Broekhuizen uit Winsum in 1.13.06 uur en een achtste plaats voor plaatsgenoot Gea Meulema in 1.14.59 uur kwamen beide vrouwen prima voor de dag.

In Rolde is zaterdag het uit zes wedstrijden bestaande Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit begonnen met de Boerbosloop over 8,7 en 4,5 kilometer. In totaal stonden er in de diverse categorieën 260 deelnemers aan de start. Het Boerbos kenmerkt zich door onverharde paden, heuvels, heide, bos en een historische zandverstuiving. Tini Visker uit Gieten verdedigde de eer van Artemis en behaalde op de 8,7 kilometer bij de vrouwen 50+ een keurige maar ondankbare vierde plaats in 47.40 minuten.

No Replies to "Houtman pakt vierde winst bij Zeemijlenloop"