Corenos en Poolster op weg naar boven?

Als wedstrijd van de week hebben we deze keer het duel tussen Corenos en Poolster in de 4e Klasse D uitgekozen. Beide clubs hebben een lang verleden van onderlinge wedstrijden. In het seizoen 1965/1966 bijvoorbeeld gingen de Roodschoulsters op eigen veld met 2-3 onderuit, maar wisten ze wel in Spijk te winnen (0-1).

Sinds die tijd zijn de teams elkaar met enige regelmaat tegen het lijf gelopen en dat met wisselende successen. Zaterdag zullen de elftallen van de coaches Marco Pesiwarissa (Corenos) en Jaap Danhof (Poolster) de degens opnieuw kruisen. Inzet is behoud van de aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst.

Van Poolster werd voor de aanvang van de huidige competitie gezegd dat het tot de titelfavorieten zou behoren. De geelzwarten uit Spijk maken momenteel echter een lastige periode door met zeer wisselende resultaten. En begon het seizoen met een 2-1 nederlaag bij de huidige koploper FC Zuidlaren. Daarna werd van zowel Middelstum als RZ Baflo verloren.

De eerste zege kwam tot stand in het duel met SIOS (3-0) en daarna moest ook De Fivel (1-0) er aan geloven. De 2-2 die Poolster bij HS ’88 weg wist te slepen, werd als winst begroet. In het treffen met Amicitia VMC ging het echter weer helemaal mis. De Stadjers wonnen met 4-1. Afgelopen weekend veegde Poolster in Westerlee de plaatselijke trots met 1-8 van het veld, maar of die zege genoeg houvast biedt om te zeggen dat de Spijksters de weg naar boven terug hebben gevonden?

Corenos ging evenmin soepel van start. De openingswedstrijd tegen HS ’88 werd met 3-5 verloren en daarna werd een verpletterende 10-2 nederlaag geleden op bezoek bij SV De Heracliden. WVV en Middelstum waren ook al mislukte sessies. Na vier nederlagen was er eindelijk reden tot juichen toen de Roodschoulsters RZ Baflo in eigen huis wisten te verschalken. Amicitia VMC en De Fivel gingen daarna de bietenbrug op en afgelopen weekeinde baarde Corenos opzien door koploper FC Zuidlaren op 1-1 te houden.

De resultaten van de kemphanen hebben er toe geleid dat ze allebei tien punten uit acht duels hebben verzameld, waarbij het doelsaldo van Poolster (17-13) er beter uitziet dan dat van Corenos. Zij staan namelijk in de min (16-25). Een voorspelling doen over de uitslag van het komende tweegevecht is lastig. Poolster zal de eclatante zege op Westerlee hebben aangegrepen om vertrouwen te tanken. Het zelfde geldt echter voor Corenos na de remise in het Drentse.

Duidelijk is in ieder geval wel dat beide ploegen niks aan een remise hebben omdat ze dan het contact met de bovenste helft van de ranglijst dreigen te verliezen. Al is het wel zo eerlijk om te zeggen dat eigenlijk alleen lijstaanvoerder FC Zuidlaren een gaatje (5 pnt) heeft weten te slaan. Daaronder bedraagt het verschil tusen de nummer twee HS ’88 en bijvoorbeeld het op de negende plaats bivakkerende Corenos slechts vier punten.

Met Germen Tamsma (4), Joran Knot en Jordan Muller (3) heeft Corenos de meest scorende mensen in huis. Bij Poolster kon men vorig jaar nog een beroep op Dennis van Dijk (zie foto) doen. Die is echter naar Ten Boer verkast. Nu zijn Johan de Groot (6) en Kevin Bijlsma (5) momenteel de scherpschutters. In de 4e klasse D, waarin je bijna wekelijks van de ene in de andere verbazing valt, is alles mogelijk. En dus wachten we ook hier het laatste fluitsignaal maar weer af alvorens definitieve conclusies getrokken kunnen worden.

No Replies to "Corenos en Poolster op weg naar boven?"