Slordig NEC Delfzijl verliest van DESZ

NEC Delfzijl is er andermaal niet in geslaagd om tot puntenwinst te komen. Op het eigen sportpark Centrum werd een nederlaag geleden tegen DESZ uit Zwartsluis. De Sluzigers klopten het team van trainer Kees Pranger, na een 0-1 ruststand, uiteindelijk met 0-2.

De Havenkanters hadden nog wat goed te maken na de 4-1 nederlaag tegen middenmoter DZOH en het was zaak om te winnen, wilde NEC in ieder geval in het spoor van nummer twee Gramsbergen blijven. De eerste kansen waren voor de bezoekers, maar de gastheren waren het dichtst bij de openingstreffer. Een goed lopende aanval eindigde echter met een schot tegen onderkant lat.

De ploegen hielden elkaar daarna aardig in evenwicht. Na een klein half uur spelen kreeg DESZ de beste kans om het duel open te breken. Een uithaal van Remco Lachenal werd echter op prima wijze onschadelijk gemaakt door doelman Bas Westerhuis.

Nog geen zes minuten later kregen de Sluzigers opnieuw een mogelijkheid om de leiding te nemen. Nu was het Tom Kisjes die de eerste goal van de wedstrijd dacht te scoren. Zijn poging werd echter verijdeld door Kris Klasens.

Vlak voor de thee lukte het de bezoekers alsnog om te scoren toen de bal op de stip kwam te liggen. Een overtreding van  Kris Klasens werd door arbiter Melvin Schuurman zwaar genoeg geacht om de bal op de stip te leggen. Danny Moorman nam de aanloop en schoot de bal rechts langs Westerhuis, die de verkeerde hoek had gekozen: 0-1. Met die stand begonnen beide teams aan de thee.

NEC Delfzijl moest in het tweede bedrijf flink aan de bak en draaide de gaskraan na de hervatting dan ook wat verder open. Na 52 minuten voetbal kneep de thuisclub er op links tussenuit. De aanval leidde tot een schot van Dion Zimmerman dat rakelings naast de goal van Renee Agterhuis verdween.

Het duel was allesbehalve gespeeld en de grote vraag was of NEC Delfzijl de achterstand zou weten weg te poetsen. Nadat Etienne Moorman een mogelijkheid had laten liggen om de marge te verdubbelen, dacht men bij DESZ toch nog te kunnen juichen toen Gerjan Konterman met het hoofd doel wist te treffen. Arbiter Schuurman keurde de goal echter af omdat er sprake van buitenspel was geweest.

De gastheren mochten blijven hopen dat er in ieder geval nog een punt binnengesleept zou kunnen worden, knokte daar ook wel voor, maar de treffer wilde niet vallen. De tijd glipte de Delfzijlsters als fijn zand door de vingers en ver in blessuretijd werd het laatste sprankje hoop aan flarden geschoten toen Danny Moorman doeltreffend uithaalde: 0-2. Terwijl het steeds meer begon te schemeren, floot Schuurman voor het laatst.

Kees Pranger: ‘Het is enorm teleurstellend dat wij thuis tegen DESZ niet hebben gewonnen. Ik vond dat wij enerzijds te weinig grip kregen op hun lopende spelers en voornamelijk de beide spitsen. Anderzijds is het zo dat wij zelf te slordig waren tijdens het aanvallen. De opbouw van achteruit werd voornamelijk een lange trap van doelman Bas Westerhuis en daar hebben onze aanvallers moeite mee. Wij speelden te slordig en met minder energie dan DESZ om langer en beter in balbezit te zijn.’

* NEC Delfzijl – DESZ 0-2 (0-1). Danny Moorman 0-1 (str.sch); Danny Moorman 0-2.

No Replies to "Slordig NEC Delfzijl verliest van DESZ"