Zeester boekt belangrijke zege op GRC

Zeester heeft prima zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen GRC Groningen in een overwinning om te zetten. De Zoutkampers namen een 1-2 overwinning mee terug naar het vissersdorp. Daar was overigens nog meer goed nieuws, want trainer Marinus Siekman zal ook het volgende seizoen aan het roer staan van de vijfdeklasser.

Het duel op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen betekende een tweegevecht tussen de nummers drie en vier van de ranglijst in 5D. Aansluiting houden met de ongenaakbare koploper Lycurgus is nu al een utopie, maar zo hoog mogelijk eindigen kan alleen maar als je belangrijke duels naar je toe weet te trekken.

Om nacompetitie te halen is het over het algemeen voldoende om bij de eerste vier te eindigen. Tussen de nummers twee en zes zat voor aanvang van de wedstrijd slechts drie punten. Reden genoeg om tegen GRC Groningen een goed resultaat neer te zetten. Het werd een wedstrijd om nooit te vergeten. GRC Groningen liet zich inzakken waardoor Zeester het spel mocht maken. Dit lukte aardig en leidde ook tot een aantal kansen.

De thuisclub was overigens erg gevaarlijk in de counter en razendsnel in de omschakeling. Met een 0-0 ruststand waren beide teams in principe wel tevreden, al ging Zeester natuurlijk vol voor de winst. Dit resulteerde in een offensief na rust, waarbij onder andere aanvoerder Danny  Beerda met een zweefduik bijna prachtig scoorde. De inzet trof echter geen doel, net als wat anders kansjes tijdens het Zoutkamper beleg.

Na een minuut of zestig spelen herpakte GRC Groningen zich en werd de wedstrijd steeds spannender. Plotsklaps was daar een schot van GRC dat houdbaar leek voor keeper Daniël Veenstra. Hij verkeek zich hier echter op, waardoor de bal knullig in het doel leek te gaan. ‘El Trekko’, zoals zijn bijnaam luidt, heeft dit seizoen echter wel vaker bewezen over katachtige reflexen te beschikken. Die kwamen hem ook nu goed van pas, waardoor hij de bal nog net voor de lijn wist tegen te houden.

Waar Zeester gewoon met de wedstrijd bezig was en bleef, waren de spelers van GRC Groningen compleet in de war en traden in discussie met de arbiter. De Stadjers vonden namelijk dat de bal de doellijn wel was gepasseerd en dat het dus een doelpunt was. De arbiter weigerde daar in mee te gaan.

De onvrede over de beslissing van de onpartijdige vertaalde zich in het weglopen van de gastheren, waarbij ze hun tegenstander in verbazing achter lieten. Het duurde een minuut of zeven alvorens de thuisclub tot bezinning was gekomen en er uiteindelijk weer gevoetbald kon worden

In de 72e minuut later kreeg Zeester op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. De doelman van GRC was druk bezig met het verrichten van metselwerk aan een menselijk muurtje, maar vergat even dat de arbiter de vrije trap al had laten nemen. Met de ervaring van Danny Beerda en prijsschutter Vince van der Veen was het nu een ijskoud kunstje om hem door laatstgenoemde even snel in het mandje te leggen: 0-1.

Er volgden daarna nog achttien hele spannende minuten. GRC speelde vol op de aanval, waardoor doelman Veenstra zich van zijn beste kant moest laten zien en dat dan ook deed. De klasse straalde er vanaf en dat hield Zeester mede op de been.

De Zoutkampers werden meer en meer tot counteren gedwongen en kregen daar ook de ruimte voor. Bij een van de tegenstoten kreeg Vince van der Veen de bal aangespeeld en hoorde vervolgens van alle kanten dat de doelman van de Stadjers wel erg ver uit zijn kooi was gekomen.

Van der Veen keek nog eens goed en lepelde het leer over de goalie in het lege doel: 0-2. De treffer leidde tot een lawine aan vreugdekreten binnen de Zoutkamper gelederen. Het was een feest dat vijf minuten duurde, want toen viel heel knullig de 1-2 binnen.

Aan die stand veranderde niets meer. Overigens haalde GRC Groningen de eindstreep niet met elf man. Jens Ruesink kreeg namelijk twee keer geel voorgehouden en moest vroegtijdig douchen.

Zeester speelde een prima wedstrijd en won in een enorm spannende pot van directe concurrent GRC Groningen. Hiermee verstevigde het team van trainer Siekman de hoge positie op de ranglijst. Positief punt was verder dat de jongere spelers van Zeester kunnen voelen hoe het er in de nacompetitie aan toe kan gaan.

De drie punten voelden na afloop nog lekkerder dan normaal, maar bij Zeester weet men ook dat ze niets waard zijn als er zaterdag tegen Ezinge, een andere concurrent, punten blijven liggen. Dus zal men ook dan weer vol aan de bak moeten. De aftrap van de laatste wedstrijd voor de winterstop op sportpark Toercamp is zoals gebruikelijk om half drie.

* GRC Groningen – Zeester 1-2 (0-0). Vince van der Veen 0-1; Vince van der Veen 0-2; 1-2.

No Replies to "Zeester boekt belangrijke zege op GRC"