Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week zit weer vol met doelpunten, hele effectieve schutters en uiteraard de nodige verrassingen. In de 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal speelde SV Bedum met 3-3 gelijk op bezoek bij Olde Veste. Namens de paarshemden scoorden Soeratmin Venema (2) en Nigel Bakker. Een gelijkspel (2-2) was er ook voor competitiegenoot Winsum dat bij Zeerobben op visite ging.

Het Ten Boerster Omlandia heeft het dit seizoen erg zwaar. Op bezoek bij Pelikaan S. verloor het team van John de Hoop, ooit oefenmeester van de Oostwolders, met 5-1. Remco Bolhuis was de enige doelpuntenmaker van de gasten. Oud-Omlandiaan Jeroen Haan was namens de thuisclub een keer succesvol.

In 3C toonde Joris Jurna van SC Loppersum zich trefzeker. Hij scoorde in de uitwedstrijd tegen Noordwolde maar liefst drie keer. Silvan Havinga en Marco Vos wisten namens de geelzwarten het doel te doorboren, maar de gastheren verloren met 2-3. Stijf onderaan staan is een mooie term, maar er is voor DVC Appingedam nog altijd een mogelijkheid om zich na de winterstop te herstellen. Dat zal nodig zijn, want de uitwedstrijd tegen het Asser LTC ging met 2-0 verloren. Het was de zevende nederlaag van dit seizoen. Zorgwekkend is ook dat de Damsters in tien duels nog maar zeven keer hebben gescoord. Het aantal tegengoals staat inmiddels op zevenentwintig. Over de sloop van Holwierde is al genoeg gezegd en geschreven. Frank Veenwijk, Jeroen Batema en Bo Tukker scoorden voor het Leenster FC LEO in 4C en dat was voldoende voor een driepunter, want het bezoekende Opende kwam niet tot scoren. Door de overwinning is FC LEO koploper Helpman tot op twee punten genaderd.

Vier doelpunten van twee schutters noteren we in het duel tussen thuisclub Middelstum en Amicitia VMC uit 4D. Namens de gastheren was het Dennis Verkerk die tot twee keer toe werd bejubeld en Cees Jan Diepeveen overkwam dat bij de Stadjers. Het eindresultaat was een 2-2 remise. Verrassend in 4D is zeker het puntverlies bij Westerlee. De drager van de rode lantaarn in die klasse scoorde weliswaar niet, maar dat deden de Roodschoulsters evenmin en dus eindigde het duel zoals het begon.

Dat De Fivel van HS ’88 zou winnen had waarschijnlijk ook niemand verwacht, maar het ándere Oranje’ deed wel prima zaken met de 3-2 overwinning. Tiemen Pestman, Rindert Havinga en Emiel Bos bezorgden de ploeg uit Zeerijp de volle buit. De grote vraag in deze klasse is wie FC Zuidlaren als eerste weet te bedwingen. Aan SIOS was dat zaterdag in ieder geval niet besteed. De Sauwerders gingen met 1-6 onderuit en zagen alleen Harmen Wienke scoren.

Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar in het duel tussen thuisclub Ezinge en het bezoekende VVSV ’09. Ewart Gerritsen was blij met zijn openingstreffer, maar kon er ook niet meer van genieten nadat een speler van VVSV ’09 dusdanig geblesseerd was geraakt dat niemand nog zin had om verder te voetballen. ZEC uit Zandeweer had geen antwoord op de weerstand van Lycurgus en ging op eigen veld met 0-4 de bietenbrug op. Buurman Noordpool UFC deed het stukken beter. De Uithuizers versloegen op het eigen kunstgras Potetos met maar liefst 8-0. Martijs Delker (3), Sander van de Berg (2), Gijs Balkema, Vincent Zijlstra en Mark Bos tekenden voor de Uithuizer productie.

In 5E draaide het Garmerwolder GEO tegenstander Stedum een loer door met 4-0 te winnen. Jori Haijkens (2), Alex Sarfo en Aron van Geffen toonden zich scherp. Wagenborger Boys delfde op eigen veld het onderspit in duel met SC Scheemda. Voor de gastheren trof Fokko Jan Sebens het nylon aan de goede kant, maar de Scheemders hadden Danny Blaauw (2) en Patrick Koers bij zich en dus werd het 1-3.

Dat de krachtsverschillen in deze klasse onderin niet groot zijn blijkt wel uit de 3-3 die SV TEO overeen kwam met BATO. Namens de Ten Posters waren Hans Reitsema, Emiel Kruger en Jordy Doornbos succesvol. Mischa van Lang was de enige die voor VVS wist te scoren. De Oostwolders verloren met 3-1 van Damacota. Gelet op het verschil in punten op de ranglijst zal die nederlaag waarschijnlijk een behoorlijke dreun hebben opgeleverd.

In het zondagvoetbal (3B) zal Siddeburen de 2-2 tegen ZNC ook als puntverlies hebben beschouwd. Bjorn Puister scoorde zijn tiende van het seizoen en Maurice Jonkman was ook goed voor een goal.  Eenrum was op bezoek bij Engelbert niet minder dan de gastheren, maar verzuimde zelf te scoren en als je dat zelf niet doet, is de tegenstander vaak wel zo slim (2-0). In 5D lijkt Farmsum de draad een beetje kwijt te zijn, want verder dan 1-1 wist men niet te komen in de uitwedstrijd tegen het bepaald niet hoog vliegende Warffum. Namens de thuisclub scoorde Martijn Woltjer en Robin de Vries trof het doel voor de Farmsumers.

In en tegen Woltersum kreeg hekkensluiter Kloosterburen nederlaag nummer negen om de oren. De Marnebewoners hebben in die wedstrijden nog maar vier goals voor en achtenveertig tegen. De Woltersummers zijn verantwoordelijk voor vijf stuks. Adem Secer (2), Martijn Buls, Jeroen Eissens en Jesper Bouwman verzorgden de doelpunten.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"