Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we in de 1e klasse E en wel met de tweestrijd tussen thuisclub Winsum en Broekster Boys. De Winsumers zegevierden met 3-1. Rogier Krohne scoorde in dat duel twee keer. Wouter Bloem was een keer succesvol. Voor de Friezen scoorde Hedgar Hoekstra. Het team van trainer Bert Vos staat een week voor de winterstop op een keurige derde plaatsen speelt zaterdag uit bij vv Groningen.

NEC Delfzijl ging in 2J met 2-1 onderuit bij De Weide. Erwin Noordhoff scoorde voor de Havenkanters, die zaterdag op eigen veld met VEV ’67 te maken krijgen. Om de aansluiting met de top drie te behouden zal er een goed resultaat neergezet moeten worden. De Leeksters klopten overigens Omlandia met 2-0. De Ten Boersters hebben na elf wedstrijden twee winstpunten weten te verzamelen en kunnen daar komend weekeinde nog wat aan toevoegen als DESZ op bezoek komt.

Zorgelijk is ook de situatie in 3C voor DVC Appingedam. De fusieclub verloor op eigen veld met 1-4 van Achilles ’94. Voor DVC scoorde Melvin Bruggers. Een eindje verderop boekte Holwierde een 2-2 remise in het duel met Be Quick. Voor de gastheren troffen Yirsan Bouman en Peter Bouwsema het doel. Noordwolde kwam niet aan spelen toe tegen Mamio omdat het speelveld dat door de regen niet toeliet.

FC LEO liep een hele dure nederlaag op bij OKVC. In Oldehove verloren de Leensters niet alleen met 6-2, maar zag men ook Frank Veenwijk en Coen Smit met rood van het veld vertrekken. De doelpunten voor de Leensters kwamen van Stan Buikema en Bram Batema.

Poolster heeft in 4D laten zien dat het op de weg terug is. Thuisclub De Heracliden geloofde te lang dat het een echte wedstrijd was omdat de Spieksters het duel niet vroegtijdig wilden beslissen. Uiteindelijk waren twee treffers van Johan de Groot en een doelpunt van Kevin Bijlsma voldoende voor de 1-3 winst. Voor de Meijsters scoorde Frank de Boer.

RZ Baflo kwam met de schrik vrij in duel met HS ’88. Jordi Potma werd tot matchwinnaar gekroond: 0-1. Corenos en SIOS hielden elkaar in evenwicht middels een 1-1 gelijkspel. Germen Tamsma schoot de Roodschoulsters al vroeg aan de leiding, maar dat bleek dus niet genoeg te zijn. Stefan Bultena was de doelpuntenmaker aan Sauwerder zijde. Middelstum ging onderuit bij het Winschoter WVV (2-1) en zag alleen Gerard Bronsema scoren. Doelpunten maken zat er voor De Fivel niet in. Koploper FC Zuidlaren stond geen presentjes toe en zegevierde met 4-0.

Wie er in 5D kampioen wordt is geen vraag meer. Het is alleen nog wachten op welk moment Lycurgus de titel weet te pakken. Ook na elf wedstrijden hebben de Stadjers nog geen punt ingeleverd en hebben ze al 78 keer gescoord. Nu werd met 9-0 van Noordpool UFC gewonnen. Het Zandeweerster ZEC kreeg klop van gastheer VVK. Massimo de Vreeze en Ronny Bakker scoorden voor de gasten. Hekkensluiter VVSV ’09 verloor op eigen veld met 0-1 van DIO Groningen dat slechts een plaats hoger staat dan de ploeg uit het marnegebied.

Het Garmerwolder GEO deed prima zaken door de uitwedstrijd tegen Blauw Geel ’15 met 0-3 te winnen. Rolf van der Tuuk, Erik Kappetijn en Alex Sarfo verzorgden de productie. Ook SC Scheemda won met die cijfers en wel van Muntendam. Danny Blaauw tekende voor zijn zeventiende goal van het seizoen. Tom Knollema en Rick Hensens waren eveneens trefzeker. Stedum zegevierde (3-0) op eigen veld tegen Wagenborger Boys. Siebrand Dijkema was goed voor twee treffers. De derde rake inzet kwam op naam van Diederik Dijk.

Het Oostwolder VVS kwam in duel met Veendam ’94 niet verder dan 1-1. Tom Boneschansker bracht de gastheren aan de leiding, Mark van der Laan zorgde voor de gelijkmaker. SV TEO kreeg een gevoelige draai om de oren van koploper Wildervank. De Ten Posters gingen met maar liefst 8-1 onderuit. Jordy Doornbos wist de spreekwoordelijke eer nog te redden.

Pluvius deed op zondag zijn uiterste best om het aantal afgelastingen wat op te voeren en dat lukte vrij aardig. Op veel velden kon niet gespeeld worden en waar dat wel gebeurde waren de omstandigheden niet altijd ideaal. Derdeklasser Siddeburen verslikte zich in Muntendam (3-2) en dat was een dure nederlaag. Ruben van der Ploeg en Bjorn Puister scoorden voor de gasten. In 4C was Eenrum een van de teams die met een afgelasting werd geconfronteerd en in 5D overkwam het Farmsum, Warffum en Kloosterburen. Er werd wel door Oldambtster Boys gespeeld. Het bezoek aan grensdorp Nieuweschans leverde slechts teleurstellingen op. De thuisclub zegevierde met 7-0. WEO ging op bezoek bij SV Woltersum en nam drie punten mee naar Woldendorp. Daniël Boekee, Niels Jansen en Wouter Slager tekenden voor de Woldendorper treffers. Namens SV Woltersum vonden  Dennis Ruben en Jesper Bouwman het net.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"