Heerlijn (ON) en Pranger (NEC) verlengen contract

Oefenmeester Erwin Heerlijn en keepertrainer Jan van der Zweep, op voetbalgebied groot geworden in Delfzijl, hebben hun contract met eersteklasser Oranje Nassau verlengd. Beiden zijn aan hun eerste seizoen bezig bij de stad-Groninger club, die het momenteel prima doet in de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal. Trainer Kees Pranger van tweedeklasser NEC Delfzijl heeft zijn handtekening ook onder een nieuw contract gezet.

Heerlijn nam aan het einde van het voorbije seizoen het stokje over van Patrick Zwart, die drie seizoenen actief was bij ON. Aan zijn hand maakten de Stadjers de stap naar de hoogste amateurklasse, maar tuimelden daar een jaar later weer uit. Het afgelopen seizoen eindigde ON als zevende in 1E.

De oranjehemden moeten dit seizoen HZVV als koploper voor zich dulden en delen de tweede plaats met Winsum, getraind door een ander bekend voetbalgezicht. Bert Vos was in het verleden in totaal zes seizoenen actief bij Oranje Nassau. De voormalige Spijkster, ooit befaamd vanwege zijn fluwelen traptechniek, staat met zijn ploeg op doelsaldo derde.

Erwin Heerlijn en zijn maatje Jan van der Zweep zeggen blij te zijn met de verlenging, waaruit het vertrouwen van de club in hun capaciteiten doorklinkt. Heerlijn: ‘Dit geeft rust in de groep en voor mezelf. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren bij Oranje Nassau en de jongens pikken het gelukkig goed op. Ik hoop dat we de huidige reeks kunnen voortzetten en dat we er een hartstikke mooi seizoen van kunnen maken. ON is gewoon een mooie club waar ik kan door ontwikkelen. We zien dan vanzelf wel waar het allemaal eindigt.’

Kees Pranger is ook volgend seizoen de man aan het roer bij NEC Delfzijl. De technische commissie en het bestuur  van de club zijn zeer verheugd de succesvolle samenwerking met de hoofdtrainer te kunnen voortzetten.

‘Ons talentvolle eerste elftal ontwikkelt zich steeds verder en jeugdspelers worden door Kees uitstekend begeleid en in het team opgenomen. Wij denken dat er nog meer uit het team te halen is.

Een belangrijke voorwaarde voor succes is stabiliteit en continuïteit  in de organisatie van ons eerste elftal’, aldus de technische commissie.

Kees Pranger is bezig met het tweede seizoen. De resultaten in de eerste helft van het seizoen zijn volgens de club boven verwachting. Men hoopt het eerste deel van de competitie op een positieve manier te kunnen afsluiten. Daarvoor zal dan wel de club verslagen moeten worden waar Pranger zijn roots heeft liggen en dat is VEV ’67. De Leeksters zijn zaterdagmiddag in Delfzijl de laatste tegenstander van deze jaargang.  De aftrap van het duel is om drie uur.

No Replies to "Heerlijn (ON) en Pranger (NEC) verlengen contract"