Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht beginnen we deze week niet in de top van de amateurs, maar in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal. Daar is DVC Appingedam er eindelijk weer eens in geslaagd om een driepunter op het conto bij te schrijven. SC Stadspark werd op eigen veld met 2-5 geklopt. De treffers werden gemaakt door Dennis de Vries, Marc Huft, Bram Noordhof en Bram Mulder (2).

Holwierde wist ook tot winst te komen en deed dat op bezoek bij Mamio. Daar werd het 3-4 voor de mannen van Eddy Tuik. Namens de gasten scoorden Jurrely Torbed, Robbie ten Hove, Andy Lafaille en Danny Bult. SC Loppersum kwam bij Be Quick niet verder dan 2-2 en zag Peter Groenewege en Niek Weistra scoren. Noordwolde leed een nederlaag. In en tegen Glimmen werd het 4-3. Voor Noordwolde waren Joram Wijnstra (2) en Silvan Havinga succesvol.

In de eerste klasse E werd SV Bedum na een doelpuntrijk treffen met 5-3 geklopt door Drachtster Boys. Voor de Bedumers scoorden Timo Laninga en Soeratmin Venema (2). Competitiegenoot Winsum sloot de eerste competitiehelft met een overwinning af. VV Groningen werd op eigen veld, na een matige wedstrijd, met 2-3 geklopt. De Winsumer goals waren van Rogier Krohne (2) en Reinder Haaksema. Het werd in de slotfase nog wel even spannend, maar de ploeg van trainer Bert Vos wist de punten in de knip te houden en gaat nu als nummer twee de winterstop in.

Omlandia leek in 2J een punt aan de thuiswedstrijd tegen DESZ over te houden. De Sluzigers gingen er in de extra tijd echter toch nog met de winst vandoor door treffers van Ronny Bakker en Karlo Naberman. Een onnodige nederlaag voor het team van trainer John de Hoop, dat meer had verdiend, de kansen daarvoor ook wel kreeg, maar deze niet wist te verzilveren. Ruben Doornkamp mikte op de lat en Jan Oosterbeek zag een inzet voor de doellijn weg geroeid worden.

In 5D werd nog een restant gespeeld van de wedstrijd tussen Ezinge en VVSV ’09. Het duel werd twee weken geleden gestaakt vanwege een ernstige blessure aan de kant van VVSV ’09. Ewart Gerritsen had de Ezingers toen al op 1-0 gezet. Zaterdag voegden Nick Rosema en Wiebe Leistra (3) daar nog wat doelpunten aan toe, zodat er een 5-0 eindstand genoteerd kon worden.

Op zondag had er ook nog gevoetbald moeten worden, maar het speldenprikje van Koning Winter was voldoende om de geprogrammeerde wedstrijden af te gelasten. En dus gaan een hoop verenigingen de komende weken de zaal in. Daar staan weer diverse toernooien gepland met veel regionale inbreng. Ook daar houden we uiteraard van op de hoogte.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"