Prima start Uilhoorn en Visscher

Jill Uilhoorn uit Spijk en Maud Visscher uit Holwierde zijn het indoorseizoen atletiek goed begonnen. Onlangs presteerden beide meiden het om goud te halen in Alkmaar op een grote wedstrijd met meer dan 600 deelnemers. Uilhoorn pakte goud op sprint en Visscher deed dat met 3 kilogram kogelstoten. Daarnaast behaalde Visscher brons op de 800 meter, een nieuw onderdeel voor de meiden junior C.

Zaterdag deden beide atletes mee aan de kerstboommeerkamp in Utrecht, waarbij de concurrentie groot was, mede doordat Visscher uit moest komen in een categorie met meiden C 1e- en 2e-jaars. Zonder verwachtingen, met als doel een trainingswedstrijd te draaien, kwamen ze terug met zilveren medailles.

Uilhoorn presteerde het bovendien om drie keer een persoonlijk record te behalen. Zij verbeterde haar beste tijd op verspringen met een afstand van 4.14 meter, kogelstoten 2 kilogram 8.94 meter en de sprint in een tijd van 8.42 seconden.

Hiermee kwam ze in het klassement op de tweede plaats terecht. Een mooie meerkampprestatie voor een sprintster. Visscher behaalde twee persoonlijke records op kogel 3 kilogram 10.24 meter en op de sprint 8.83 seconden. Met deze scores eindigde ze op het podium als eerstejaars C tussen twee tweedejaars.

No Replies to "Prima start Uilhoorn en Visscher"