Damminga en Vink snel in Peize

De plaatselijke organisatie, de Toer- en Fietsclub Nooit Opholl`n Altied Deurtrapp`n (NOAD) en de Loopgroep Door Sport tot Vriendschap (DSTV) organiseerden zaterdag de 32e editie van de Decemberloop van Peize. Voor de 5, 10 en 15 kilometer en de jeugdlopen stonden totaal 284 deelnemers aan de start.

Het sportpark van voetbalvereniging Peize fungeerde als uitvalsbasis voor het parcours van 5 kilometer dat afhankelijk van de gekozen afstand, een, twee of drie keer afgelegd moest worden. Het was grauw in Peize met veel (mot)regen.

Op de 10 kilometer gingen 82 vrouwen en mannen van start, waaronder de Artemissers Ricardo Damminga, op de foto met nummer 14, uit Baflo en Miranda Vink (nr. 13) uit Winsum. Beiden leverden prima prestaties. De Bafloër noteerde een keurige tijd van 38.27 minuten (per ronde: 19.03 en 19.24 minuten). Dit is exact dezelfde tijd als vorig jaar. Werd hij toen nog vierde bij de mannen, nu moest hij genoegen nemen met een achtste plaats.

Met Miranda Vink heeft Artemis er weer een talentrijke vrouw bij gekregen. De Winsumse, voor het eerst op de 10 kilometer uitkomend voor Artemis, liep een zeer constante race met een negatieve split, te weten 24.18 en 24.10 minuten per ronde. Zij eindigde met een prima tijd van 48.28 minuten als vierde bij de vrouwen net naast het podium.

No Replies to "Damminga en Vink snel in Peize"