Meiden NEC Delfzijl MO17-1 kampioen

De meiden van MO17-1 van NEC Delfzijl hebben de kampioensvlag gehesen. De laatste wedstrijd in de najaarsreeks werd met 5-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van SV Bedum. Na het laatste fluitsignaal was het tijd voor een kampioensfeestje.

De eerste wedstrijd, en dit bleek tevens de concurrent van NEC Delfzijl te zijn, werd met 3-2 verloren van SV De Heracliden. Zo loop je de gehele competitie achter de feiten aan en moesten de Delfzijlster dames hopen op een slippertje van de ploeg uit Uithuizermeeden. Uiteraard moet je dan nog wel zelf de andere wedstrijden winnen en dat is wat de meiden van NEC Delfzijl MO17-1 deden.

Het tweede duel was een uitwedstrijd tegen Zuidhorn. Persoonlijk een van de beste wedstrijden die de meiden hebben laten zien. De wedstrijd werd met 1-5 gewonnen. Was Zuidhorn dan zo slecht? Integendeel. Qua samenspel en positiespel deden ze niet onder voor NEC Delfzijl, maar die waren beter in de afronding van de kansen. Dit was overigens de eerste wedstrijd voor de nieuwe vaste keeper, overgekomen van De Fivel.

De derde wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Harkstede. Ondanks dat Zuidhorn beter voetbalde, bleek Harkstede vooral een stugge ploeg, met veel inzet. Toch wist NEC wel met 0-3 te winnen. De vierde wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen GVAV Rapiditas, die uiteindelijk met 5-1 werd gewonnen. GVAV Rapiditas stond mee bovenaan en de overwinning was voor NEC een opsteker richting het kampioenschap.

De vijfde wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Eenrum, die eenvoudig met 8-1 werd gewonnen. De zesde wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Noordpool UFC. Een wedstrijd die snel vergeten kon worden. Twee rode kaarten en uiteindelijk twee wedstrijden schorsing voor de spits van NEC waren het resultaat. Uiteraard had de scheidsrechter gelijk en floot verder een puike wedstrijd, maar de aanleiding was ronduit sneu. Als je met opzet getrapt wordt door je tegenstander mag je niet reageren, maar de reactie was wel begrijpelijk. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met tien tegen tien in  0-6 voor NEC Delfzijl.

Daarna stond de confrontatie met buurman DVC Appingedam op de rol. Zonder de vaste spits, maar desalniettemin een eenvoudige 0-5 overwinning. Daar waar de spits van DVC Appingedam en de keepster van NEC Delfzijl ongelukkig in botsing kwamen, maar acht jaar geleden nog samen speelden bij Poolster. De spanning werd die dag opgevoerd, aangezien koploper De Heracliden met 5-3 van Harkstede had verloren. Nu kon NEC Delfzijl zijn kans grijpen.

De achtste wedstrijd werd een thuiswedstrijd tegen SC Loppersum en als er een wedstrijd is die zich nagenoeg op de helft van de tegenstander afspeelde, was het wel die tegen de Lopsters. Kans na kans, paal en lat, de bal wilde er maar niet in en het werd zelfs tegen de verhouding in 1-1  in plaats van 2-0. Toch wisten de Delfzijlster meiden in de laatste tien minuten van de wedstrijd de score nog naar 5-1 uit te bouwen. Geen raar voetballende ploeg dat SC Loppersum, maar had NEC Delfzijl dan toch last van spanningen?

De negende wedstrijd moest en zou gespeeld worden en wel tegen hekkensluiter Winsum MO17-2. Om dit duel te spelen moest er door NEC Delfzijl een aantal concessies worden gedaan. Er werd op verzoek van Winsum niet in Delfzijl gespeeld, maar in Winsum en de leider gaf van te voren aan dat hij zijn elftal MO17-2 moest aanvullen met MO17-1.

Dat heeft NEC Delfzijl geweten, want daar waar anderen in de competitie met  7-1, 9-0 of 8-0 wisten te winnen, was de mengeling van Winsum MO17-1/2 een geduchte tegenstander. De Havenkanters n hadden in de beker al tegen MO17-1 gespeeld en weliswaar met 2-0 gewonnen, maar ook dat ging niet van een leien dakje. Bij een 0-0 stand was het de keepster van NEC Delfzijl die de stand wist te handhaven en uiteindelijk won NEC Delfzijl met 2-0. Geen grote uitslag, maar wel drie punten en de spits was er weer bij.

De tiende en laatste wedstrijd werd thuis tegen Bedum MO17-1 gespeeld. Gezien de uitslagen kon dit nog wel een spannende wedstrijd worden, maar ook deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen en wel met 5-0. Zo werd NEC Delfzijl MO17-1 kampioen van de eerste klasse 10 najaar of De Heracliden zou nog met 27-0 van Winsum moeten winnen.

No Replies to "Meiden NEC Delfzijl MO17-1 kampioen"