Gevecht om 5e Hogeland Cup is begonnen

De eerste lustrum-editie van de RWE Hogeland Cup in Uithuizen is donderdagavond van start gegaan. Het is niet alleen het eerste lustrum onder voorzitter Piet Geert Nicolai, maar tevens het laatste in de gemeente Eemsmond. De eerstvolgende editie valt onder de vlag van de nieuwe gemeente Het Hogeland.

Het bal werd donderdagavond geopend met het damestoernooi. Titelverdediger SIOS uit Sauwerd en Corenos uit Roodeschool, vorig jaar als achtste gefinisht, kwamen aan het einde van de avond als eerste poulewinnaars van het toernooi uit de bus.

Tijdens de eerste schermutselingen toonde een aantal dames aan dat ze met scherp kunnen schieten. Valerie Klip (Noordpool UFC) scoorde vier keer. Chantal Streppel (Winsum), Chantal Hofman (EKC), Sanne Kamminga (Corenos) en Jantien Vogel (SV De Heracliden) scoorden ieder drie keer.

SIOS begon prima aan het toernooi. De Sauwerder dames boekten en 3-0 zege op EKC, maar lieten zich in hun volgende duel door SV Bedum verrassen (1-0). Het laatste treffen, met Winsum als tegenstander, leverde wel weer de volle winst op (1-3). Het verlies tegen de Bedumers was trouwens opmerkelijk, want Winsum (0-4) en EKC (4-2) bleken te sterk te zijn. RZ Baflo beleefde niet veel plezier aan de openingsavond. Alle drie de wedstrijden werden verloren.

Op vrijdagavond was het tijd voor de heren. Een kleine honderd toeschouwers keken toe hoe titelverdediger Usquert in het eerste duel van de avond vergeefse pogingen deed Warffum opzij te zetten. De kampioen van vorig jaar had het er moeilijk mee en wist niet tot scoren te komen. Ook Warffum liet dat na ( 0 – 0) en dus was het nog even wachten op het openingsdoelpunt.

Dat viel in het duel tussen Zeester en SV Onderdendam en kwam op naam van de Onderdendamsters. Zij wisten de wedstrijd verrassend met 3-2 te winnen. Iets waar ze, gelet op de explosie van vreugde na het laatste fluitsignaal, zelf kennelijk ook geen rekening mee hadden gehouden.

De grote vraag was of ze ook tegen Usquert zouden kunnen stunten. Dat bleek niet het geval te zijn (3-1), al hadden de Usquerders het ook nu niet gemakkelijk. Noordpool UFC liet de grootste uitslag van de avond noteren. De Uithuizers haalden KRC door de gehaktmolen en kwamen uiteindelijk in de dubbele cijfers terecht: 10-1.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de topscorer van de avond zich binnen de Uithuizer gelederen bevond. Vincent Zijlstra kwam tot een totaal van zeven treffers. Hij werd gevolgd door ZEC-er Ronny Bakker met vier doelpunten. Stefan van den Berg (Warffum), Gijs Balkema en Martijs Delker (beiden Noordpool UFC) scoorden ieder drie keer.

Speelden er in doorsnee vrij jonge teams op de vrijdag, de zondagvoetballers van Winsum hadden er alles aan gedaan om de gemiddelde leeftijd wat op te krikken. De mix van jeugd en routine wist de volgende ronde te bereiken, al kostte het wel moeite om het laatste duel tegen KRC winnend (2-3) af te sluiten. Door zijn eveneens Warffum en de poulewinnaars Usquert en Noordpool UFC.

Vanavond (zaterdag) is het tijd voor de jeugd. Woensdag 2 januari staan de A-poules van de heren geprogrammeerd en donderdag is het tijd voor de halve finales heren, de finales dames en het vervolg van de jeugdvoetballers. Vrijdag staan dan nog halve finales en de finales heren A en B op het programma.

Uitslagen en standen donderdag 27 december
SIOS – EKC                        3 – 0      RZ Baflo – Noordpool UFC    0 – 3
SV Bedum – Winsum                 0 – 4      Corenos – SV De Heracliden  1 – 1
SV De Heracliden – Noordpool UFC  1 – 2      EKC – SV Bedum              4 – 2
Corenos – RZ Baflo                3 – 0      Winsum – SIOS               1 – 3
Winsum – EKC                      3 – 3      Noordpool UFC – Corenos     1 – 2
SV Bedum – SIOS                   1 – 0      RZ Baflo – SV De Heracliden 0 – 2

Eindstanden:
Dames A                                      Dames B
SIOS                     3 – 6  (6 – 2)      Corenos             3 – 7 (6 – 2)
Winsum                   3 – 4  (8 – 6)      Noordpool UFC       3 – 6 (6 – 3)
EKC                      3 – 4  (7 – 8)      SV De Heracliden    3 – 4 (4 – 3)
SV Bedum                 3 – 3  (3 – 8)      RZ Baflo            3 – 3 (0 – 8)

Programma donderdag 3 januari
18.36 uur  Corenos       – RZ Baflo
18.54 uur  Noordpool UFC – SV De Heracliden
21.00 uur  SIOS          – SV Bedum
21.18 uur  Winsum        – EKC

Uitslagen en standen vrijdag 28 december
Usquert – Warffum          0 – 0             ZEC – KRC                   5 – 1
SV Onderdendam – Zeester  3 – 2             Winsum – Noordpool UFC      1 – 2
Noordpool UFC – KRC       10 – 1             Warffum – SV Onderdendam    4 – 1
Winsum – ZEC               4 – 2             Zeester – Usquert           1 – 4
Zeester – Warffum          2 – 2             KRC – Winsum                2 – 3
SV Onderdendam – Usquert   1 – 3             ZEC – Noordpool UFC         3 – 6

Eindstanden
Heren B1                             Heren B2
Usquert            3 – 7 (7 – 2)          Noordpool UFC     3 – 9 (18 – 5)
Warffum            3 – 5 (6 – 3)          Winsum            3 – 6 ( 8 – 6)
SV Onderdendam     3 – 3 (5 – 9)          ZEC               3 – 3 (10 – 11)   
Zeester            3 – 1 (5 – 9)          KRC               3 – 0 ( 4 – 18)

Programma vrijdag 4 januari (Heren A)
18.00 uur Usquert  – VV Winsum zondag
18.30 uur Noordpool – Warffum
In poule C1 van het A-toernooi JO-19 eindigde hoofdklasser en favoriet Winsum met de volle winst als eerste. De regerend kampioen speelt in de eerste halve finale tegen vijfdeklasser SV De Heracliden, dat zich uitstekend manifesteerde in poule C2. In de tweede halve finale speelt hoofdklasser SV Bedum tegen tweedeklasser Noordwolde. In het B-toernooi van de A-junioren zijn de halve finales als volgt: Zeester-Noordpool en SJO ’t Hogeland-SJO KRC/ZEC. Bij de jeugdige toernooideelnemers sprong de uitslag van het duel tussen Winsum en Noordwolde in het oog. De Winsumers troffen het doel maar liefst elf keer. Remco Kamphuis nam drie goals voor zijn rekening, maar zou niet de topscorer van de avond worden. Die eer ging naar Tom Hofman van SV Bedum met vijf rake inzetten. Hij moet die plek overigens delen met Remco Piersma (SV De Heracliden) en Lucas Rasker (Noordwolde). Op de tweede plaats eindigde Daan van Aller (Winsum) met vier goals en William Eggens (Noordwolde), Emanuel Lahdo (Winsum), Remco Kamphuis (Winsum), Raul Bello (Winsum) en Chris Noordhof (Zeester) delen de derde plek met drie doelpunten.
Uitslagen JO19
Winsum – Noordwolde		11 – 1	Noordpool UFC – Zeester		 2 – 2 
SJO ’t Hogeland – SV Bedum	 1 – 6	SJO KRC/ZEC – SV De Heracliden	 0 – 2 
SV De Heracliden – Zeester	 2 – 3	Noordwolde – SJO ’t Hogeland	 5 – 0 
SJO KRC/ZEC – Noordpool UFC	 0 – 1	SV Bedum – Winsum 		 0 – 3 
SV Bedum – Noordwolde	     1 – 2	Zeester – SJO KRC/ZEC		 0 – 1 
SJO ’t Hogeland – Winsum	 0 – 2 	Noordpool UFC – SV De Heracliden 0 – 3

No Replies to "Gevecht om 5e Hogeland Cup is begonnen"