Nominaties Noord-Groninger Sportgala bekend

De Stichting EemsmondSport Delfzijl heeft de lijst genomineerden samengesteld voor de 6e editie van het Noord-Groninger Sportgala. Tijdens dit evenement, dat op vrijdag 8 februari in de Nicolaikerk in Appingedam wordt gehouden, staat de amateursport centraal. Zanger René Becker zorgt voor de muzikale noot.

Het publiek kan de komende tijd weer kiezen wie er met de titel Sportman, Sportvrouw, Sporttalent of Sportploeg van het Jaar 2018 vandoor gaat. Nieuw is dat de stichting zelf een winnaar aanwijst van de oeuvreprijs. Er kan tot en met woensdag 6 februari (13.00 uur) worden gestemd.

Voordat u verder scrolt, de enige manier om op het stemformulier te komen is via de stemknop aan de rechterkant van deze pagina. Klik hier op en maak uw keuze. Aan het eind van het stemformulier krijgt u linksonder de knop ‘stemoverzicht’ te zien. Klik hier op en u krijgt uw favorieten op een rijtje te zien. Indien u achter uw keuzes staat, druk dan op de knop ‘stemmen.’ U heeft de procedure voltooid.

De lijst met genomineerden ziet er per categorie als volgt uit:

 

SPORTMAN

Maurice Smit (Delfzijl)

Afgelopen zomer presteerde Maurice Smit het om de Lopster Torenloop voor de derde keer op rij te winnen. Daarnaast zegevierde hij tijdens de Hippolytus Run in Middelstum en de Ekensteinloop in Appingedam. Eind oktober behaalde Smit tijdens de Zeemijlenloop in Delfzijl een eerste plaats in de categorie senioren, werd hij tweede overall en mag hij de titel van snelste Delfzijlster weer een jaar dragen.

Jan Venhuizen (Appingedam)

Jan Venhuizen uit Appingedam is de nestor onder de toplopers, noemt zich competitief en een perfectionist. In 2006 debuteerde hij in een officiële marathon. Vijf jaar later volgde de eerste aansprekende marathonzege. Venhuizen won de Berenloop op Terschelling. Begin 2018 zegevierde hij tijdens de Blaauwbekmarathon van Termunterzijl naar Oostwold, was hij snel tijdens de Brinkloop in Diever en wist hij in juli van het afgelopen jaar de halve marathon van Bovensmilde te winnen. In zijn leeftijdscategorie was hij iedereen eveneens te snel af tijdens de Zeemijlenloop in Delfzijl en bijvoorbeeld de Schoonhovencross in Hollandscheveld. Na de marathon van Sneek, waar hij vierde werd, deed Venhuizen een stapje terug op de lange afstand.

GertJan en Nico Groendijk (Bedum)

De broers GertJan en Nico Groendijk kregen medio 2018 een feestelijk onthaal in het gemeentehuis van Bedum. Daar zette sportwethouder Jan-Willem van de Kolk het duo in de bloemen. Dat was naar aanleiding van hun prestaties tijdens de nationale Special Olympics, die van 8 tot en met 10 juni in Doetinchem werden gehouden. De skeelerende broers Groendijk waren succesvol in hun tak van sport. GertJan werd derde op de 500 meter; broer Nico legde beslag op de tweede plaats. Gedeeld zilver was er voor de heren op de 1000 meter. Eind mei 2018 wisten de Groendijks de aandacht ook al op zich te vestigen. Tijdens het nationaal kampioenschap skeeleren, dat in Almere werd afgewerkt, won Nico een gouden plak op zowel de 500 als de 1000 meter. GertJan deed het met zilver op die beide afstanden nauwelijks minder dan zijn broer.

 

SPORTVROUW

Sandra Mollema (Delfzijl)

In het Duitse Werlte vond in juli van het afgelopen jaar de finale van het Europees Kampioenschap Grasbaan Zijspannen plaats. Het Nederlandse team, bestaande uit William Matthijssen en Sandra Mollema haalde, net als vorig jaar, de Europese titel binnen. Zij wonnen de finale voor Godden & Smith (GB) en Venus & Heiss (Duitsland). Voor de tegenwoordig in Delfzijl woonachtige Mollema en haar ‘chauffeur’ uit Alteveer vormde de titel de bekroning van een prima seizoen, waarin de zeges aaneen werden geregen.

Sarel de Jong (Meedhuizen)

Sarèl de Jong uit Meedhuizen werd in juni 2018 gekroond tot wereldkampioen kickboksen in de klasse tot 65 kilogram. Ze klopte in vijf ronden Cherilla Chirino uit Curaçao. In een thuiswedstrijd in Martiniplaza controleerde De Jong de wedstrijd tijdens het Enfusion Vechtsportgala. In November deed ze het nog eens dunnetjes over en pakte de wereldtitel in de klasse tot 61 kilogram. De Duitse Samira Kovacevic moest haar meerdere erkennen in de gedreven Noord-Groningse.

Janneke Cazemier (Warffum)

Janneke Cazemier had zich het afgelopen jaar maar één doel gesteld en dat was het volbrengen van haar honderdste marathon. En de Warffumse voldeed aan haar eigen eis. Cazemier stond een jaar eerder op tachtig marathons. De overige twintig zou ze in 2018 hoe dan ook lopen. De honderdste werd volbracht in Leek. De Westerkwartier Marathon werd haar moment van glorie. In 1994 liep Cazemier haar eerste marathon. Met 203,6 kilometer op de teller werd ze in 2006 negende van de wereld bij een 24-uursloop in Taiwan.

 

SPORTPLOEG

Meiden MO17-1 NEC Delfzijl

Sinds de start van dit team in 2013 hebben de dames de titels bij wijze van spreken aan elkaar geregen. Daar kwamen het afgelopen jaar nog eens twee titels bij. In juni werden ze kampioen in de eerste klasse. Gedurende de zomerstop vertrok een viertal dames, maar dat stond een volgende titel niet in de weg en dus werd de kampioensvlag afgelopen najaar opnieuw gehesen. Ook in het bekertoernooi doen de meiden het prima. Ze rolden met drie overwinningen eenvoudig door de poulefase en klopten in de knockout-fase hun leeftijdsgenoten van Winsum, waardoor ze nog meedoen in de beker met onder andere ploegen uit Sneek, Valthermond, Meppel, Steenwijk en Assen.

Team Lamein (Warffum)

Het team Lamein (bestaande uit Roelf, Trijntje, Hindriëtta en Jannick Lamein en Lisanne Timmers) is actief in de mensport. In september werden ze Nederlands kampioen Samengesteld mennen met het vierspan pony’s in de klasse M. Ook wist men zich met meerdere combinaties voor het Nederlands kampioenschap dressuur en vaardigheid te plaatsen dat afgelopen najaar in Ermelo plaatsvond. Daar werd een national titel in de L-vaardigheid behaald. Het menteam is tevens de trotse winnaar geworden van de laatste Sportpenning van de Gemeente Eemsmond.

TA Jan Ekema (Appingedam)

De term prijzenregen geldt voor taekwondo-academie in Appingedam zeker. Het jaar begon met het behalen van zes Duitse nationale titels. Daarna volgden twee eerste plaatsen tijdens het All Style Fight Games in Hoogkerk, het behalen van veertien prijzen tijdens het Open Noord-West Veluwe-toernooi en het in de wacht slepen van twee wereldtitels tijdens het WK in Birmingham. In het najaar werd de prijzenkast verder aangevuld en dus kan 2018 een succesvol jaar worden genoemd voor TA Jan Ekema.

 

SPORTTALENT

Annabelle Brian (Winsum)

Annabelle Brian kart nog niet zo lang, maar ze blijkt een groot racetalent te zijn. Ze is een van de weinige meisjes, maar weet al zeker dat ze net zo wil worden als haar grote voorbeeld Max Verstappen. Het talent van Annabelle bleef niet onopgemerkt in de racewereld. Zo is ze gescout voor de belangrijke talentenwedstrijd Formido Talentscouting. Annabelle heeft er vertrouwen in dat haar racecarrière gaat lukken: ‘Ik wil de nieuwe Max Verstappen worden maar dan met mijn eigen tactieken.’ Tijdens de Prijsuitreiking der Kampioenen van het officieel Nederlands Kampioenschap Chrono Karting, mocht Annabelle Brian de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. Een bekroning op Annabelle haar eerste seizoen. Een seizoen waarin ze heeft laten zien dat ze beschikt over een behoorlijke dosis motivatie, discipline en doorzettingsvermogen.

Demir Guberinic (Warffum)

Demir Guberinic is met zijn 15 jaar de jongste KNVB scheidsrechter (landelijk). Hij is in november 2017 geslaagd voor verenigingsscheidsrechter bij vv Winsum. In maart 2018 begon Guberinic met het fluiten van wedstrijden. Hij was toen nog maar 14 jaar. Hij nam deel aan de SO 3 cursus (scheidsrechter KNVB) welke hij in juni 2018 met succes voltooide. Het talent heeft inmiddels wedstrijden gefloten in de groepen JO 17 welke hij tot een goed einde heeft gebracht. Volgens ingewijden een supertalent en een voorbeeld voor de jeugd.

Robbie ten Hove (vv Holwierde)

Robbie ten Hove uit Holwierde wordt een ruwe diamant genoemd. Een gedreven voetballer die blijft gaan. Hij toont inzet en wilskracht en heeft maar een doel voor ogen. Scoren met zijn vv Holwierde. De jongeling heeft zich inmiddels een plaats weten te veroveren binnen de eerste selectie van de huidige derdeklasser en heeft alles in zich om meer dan alleen maar een talent te zijn.

43 Replies to "Nominaties Noord-Groninger Sportgala bekend"

 • comment-avatar
  Christa Dussel januari 1, 2019 (18:11)

  Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:58)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  minne d januari 1, 2019 (18:32)

  Sandra Mollema (Delfzijl)

 • comment-avatar
  Roy klaassens januari 1, 2019 (18:39)

  Ik stem op sandera Mollema sportvrouw van het jaar😉😊

 • comment-avatar
  Terry Scott januari 1, 2019 (19:31)

  Sandra Mollema

 • comment-avatar
  Jannes. Stokroos januari 1, 2019 (19:37)

  Sandra. Mollema

 • comment-avatar
  Jurgen bus januari 1, 2019 (20:03)

  Sandra mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:52)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Aline Bouma januari 1, 2019 (20:04)

  Sportman: Maurice Smit
  Sportvrouw: Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:52)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  William,Gea en Lester januari 1, 2019 (20:06)

  Wij stemmen op onze bakkenist Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:51)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Bert januari 1, 2019 (20:06)

  Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:50)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Pary januari 1, 2019 (20:26)

  Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:50)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

   • comment-avatar
    EemsmondSport januari 1, 2019 (20:50)

    Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Holger januari 1, 2019 (20:51)

  Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:57)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Peter Kamps januari 1, 2019 (20:51)

  Sandra mollema topper 👌🏻

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 1, 2019 (20:57)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Roelof de Roos januari 1, 2019 (21:15)

  Jan Venhuizen!!

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 2, 2019 (09:17)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Marcel januari 1, 2019 (22:53)

  Sandra !!!!!

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 2, 2019 (09:17)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Rita Godlieb januari 2, 2019 (11:38)

  Sarel de jong is voor mij de beste sportvrouw

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 2, 2019 (17:02)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Jan Willem Nijland januari 2, 2019 (12:13)

  Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 2, 2019 (17:02)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  A.F. Goossen januari 2, 2019 (19:15)

  Janneke Cazemiet

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 3, 2019 (08:51)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Wil van Dregt januari 2, 2019 (21:47)

  Janneke Goossen

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 3, 2019 (08:51)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Hilko Feiken januari 3, 2019 (06:25)

  Sandra Mollema

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 3, 2019 (08:51)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Joop Veldhuis januari 3, 2019 (22:20)

  Annabelle Brian (Winsum)

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 3, 2019 (22:36)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina.

 • comment-avatar
  Fam Oostrom januari 3, 2019 (22:59)

  Wij zien stemmen op de jongste scheidsrechter van Nederland.
  Demir Guberinic

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 4, 2019 (08:33)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina

 • comment-avatar
  Elsa Houwing-Weller januari 4, 2019 (09:17)

  Annabelle Brian!

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 4, 2019 (09:24)

   Uw stem is alleen geldig als deze via het stemformulier is ingediend. Zie de stemknop rechts op de pagina

 • comment-avatar
  Rianne Poot januari 4, 2019 (17:22)

  Annabelle Brian

  • comment-avatar
   EemsmondSport januari 4, 2019 (17:51)

   Graag stemmen via de stemknop rechts naast het verhaal over de genomineerden…