Anne Kamminga Miss EemsmondSport 2019

Anne Kamminga uit Uithuizermeeden is dit jaar Miss EemsmondSport. De 20-jarige is geen onbekende in de regio en werd in 2015 tot Sportvrouw van het Jaar werd gekroond tijdens het Noord-Groninger Sportgala.

De kickbokswereld kent de naam Anne Kamminga maar al te goed en haar erelijst is er eentje waar je u tegen zegt. In mei 2010 werd ze voor het eerst Nederlands kampioen. Er zouden nog negen volgen. Een jaar later mocht ze zich al Europees kampioen noemen en ook dat kunstje flikte ze vaker. Ze schreef er vier op haar naam.

De Noord-Groningse grossierde in titels. In oktober 2013 pakte ze haar eerste wereldtitel en er zouden daarna nog vier volgen. Niet onvermeld mag blijven dat ze eveneens zes keer Duits kampioen werd. In 2016 bokste ze haar laatste partij. Het werd plotsklaps stil rond de leeuwin van de ring. Ze kreeg klappen uit onverwachte hoek, maar bokste zich er weer bovenop.

Anne Kamminga leek op weg om een glansrijke carrière als bokser tegemoet te gaan. Die is echter afgebroken omdat ze haar doelen heeft gewijzigd. Met het oprichten van een eigen team hoopt ze een signaal af te geven. Een volgende, misschien wel succesvolle, stap in haar sportieve carrière te zetten. Ze is begonnen met het geven van lessen onder de naam New Generation Gym. Dat doet ze in het sportcentrum bij het station van Uithuizen. Dat pand deelt ze met Arobus Sportcenter die ook een vestiging in Ten Boer hebben.

En nu heeft de sportvrouw van weleer zich bereid getoond om tijdens het Noord-Groninger Sportgala als Miss EemsmondSport op te treden. Voorzitter Nanko Kiel van de Stichting EemsmondSport Delfzijl is er blij mee. ‘Anne Kamminga is een sporter die veel succes heeft gehad. Dat niet alleen, ze heeft ook de keerzijde van de vergaarde roem meegemaakt. Ondanks het feit dat ze nog maar twintig lentes jong is, ben ik van mening dat ze een voorbeeld voor andere sporters is. We zijn er als bestuur dan ook trots op dat we haar op 8 februari in de Nicolaikerk in Appingedam mogen begroeten.’

En Anne Kamminga zelf? Ze vindt het een hele eer dat ze door het bestuur is gevraagd om de tijdelijke titel en de daaruit voortvloeiende taken tijdens de verkiezing van Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sporttalent op zich te nemen. ‘Het is erg leuk om het een keer van de andere kant te bekijken. Daarnaast is het mooi om te zien dat deze topsporters, zwaar verdiend, zo’n prijs in ontvangst mogen nemen. Ook als amateursporter staat je hele leven in het teken van je sport. Naar mijn mening is daar veel te weinig waardering voor. Het is erg hard werken, iedere dag weer. Dat mag wel wat vaker beloond worden. Het is zaak dat EemsmondSport dit gala blijft organiseren omdat hieruit de waardering voor de sporters spreekt.’

Overigens gaat het met het stemmen op de kandidaten voor de zesde editie van het Noord-Groninger Sportgala prima. Kiel: ‘Er kunnen altijd meer bij, maar we mogen niet klagen. Er zijn inmiddels zo’n vijfduizend stemmen geteld. Hieruit blijkt maar weer dat het sportgala nog altijd leeft onder de liefhebbers. We gaan er weer een mooi feestje van maken.’ (foto: Ron Arends, Stylefotostudio Zuidlaren.)

No Replies to "Anne Kamminga Miss EemsmondSport 2019"