Drachtster Boys snoept Winsum punten af

Eersteklasser Winsum heeft op eigen veld een nederlaag geleden in de topper tegen Drachtster Boys. Een erg gemakkelijk weggegeven treffer en een ongelukkig eigen doelpunt bleken voor de gasten voldoende te zijn om de niet onbelangrijke winst mee naar huis te mogen nemen. 

Om niet teveel terrein te verliezen op het op de tweede plaats bivakkerende Oranje Nassau, dat overigens met 2-5 van PKC ’83 wist te winnen, en tevens Drachtster Boys op afstand te houden was een overwinning voor de Winsumers geen overbodige luxe. De thuisclub kreeg echter al snel met tegenslag te maken.

Na wat kansen over en weer lag de bal na twaalf minuten spelen achter keeper Germen Bouwman. De vrij gelaten Sicco Bouwer kegelde het speeltuig van een meter of zeventien tegen het nylon: 0-1. Zo energiek als het duel begon, zo vlak was het volgende kwart. Maikel Hoorman probeerde er nog wel wat aan te doen, maar strandde op goalie Emile Peters en ook Tim Hoff kwam niet tot succes. Zijn schot ging rakelings naast.

De eerste echte opwinding ontstond pas toen Heinze Andringa teammaatje Wouter Bloem op avontuur stuurde. Die speelde op zijn beurt Maikel Hoormann aan, maar de Winsumer kwam niet tot een volwassen actie omdat hij werd vastgepakt. Arbiter Plat zag er geen strafschop in en dus ging de mogelijkheid verloren.

Winsum ontsnapte vervolgens aan een nieuwe tegentreffer toen de verdediging zich erg besluiteloos toonde en Hans Zwakenberg een rollertje richting goalie Bouwman produceerde die voor nog meer problemen zorgde. Zijn poging om de bal weg te werken resulteerde in hettoucheen van doelpuntenmaker Bouwer, waarna het speeltuig via Rob Schokker in het doel verdween. Laatstgenoemde bleek buitenspel te staan en dus ging het feestje niet door.

Het niveau werd er na de hervatting niet beter op. Winsum leek niet bij machte te zijn om de gasten hun wil op te leggen. Die dachten op hun beurt de wedstrijd in de knip te hebben toen een voorzet van Sicco Bouwer via de onfortuinlijke José Bello achter doelman Bouwman verdween: 0-2.

De gastheren weigerden te capituleren, maar kwamen vaak net iets te kort om het hun tegenstander echt moeilijk te maken.  De Winsumers claimden een strafschop toen Wouter Bloem de grasmat van zeer nabij mocht bekijken. Fluitist Plat floot, maar besloot de vrije trap aan Drachtster Boys te geven omdat hij vond dat Bloem teveel theater had gemaakt.

Een van de weinige beslissingen die in twijfel getrokken kon worden, want voor het overige floot de Stadjer prima. Begrip was er dan ook wel voor het feit dat de onpartijdige enige tijd later opnieuw besloot dat een valpartij van Bloem niet goed genoeg was voor een strafschop. Overigens moest het duel nog even onderbroken worden om arbiter Plat op te lappen. De fluitist kon het duel zonder problemen verder leiden.

Invaller Kay Bootsma was vervolgens betrokken bij een actie die door Bloem verzilverd leek te zullen worden. Hij zag zijn inzet echter naast het Drachtster doel getikt worden. Er zou nog wel door de gastheren gescoord worden. Na een voorzet van Kay Bootsma joeg Rogier Krohne de bal in de slotfase langs doelman Peters: 1-2. De tijd bleek daarna te kort te zijn om in ieder geval nog een punt aan het treffen over te houden.

Winsum zal komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen SV Bedum een ander gezicht moeten tonen om tot succes te komen. De ploeg speelde vooral na de pauze te onmachtig, al kreeg het de doelpunten wel erg gemakkelijk en ongelukkig om de oren.

* Winsum – Drachtster Boys 1-2 (0-1). Sicco Bouwer 0-1; José Bello 0-2 (eigen doel); Rogier Krohne 1-2 (foto: Jan Willem Sterkenburg, Sterkenburg Media).

No Replies to "Drachtster Boys snoept Winsum punten af"