Omlandia en Kloosterburen eindelijk naar winst

Dit weekend niet veel ‘live-verslagen’ van het amateurvoetbal omdat we al onze energie in de negende editie van de Bedumer Winterloop hebben gestoken. En daarmee maar weer eens benadrukken dat er meer is dan het balspel op echte, dan wel kunstgras. Het overzicht willen we u echter niet onthouden. Het ging deze keer om een beperkt programma dat ook nog eens geplaagd werd door afgelastingen.

Om niet teveel terrein te verliezen op het op de tweede plaats bivakkerende Oranje Nassau, dat overigens met 2-5 van PKC ’83 wist te winnen, en tevens Drachtster Boys op afstand te houden was een overwinning voor de Winsumers geen overbodige luxe. Het mocht niet zo zijn (zie verslag elders).

SV Bedum speelde zaterdag in Haren een echte degradatiewedstrijd tegen Gorecht. Het voetbal was niet bepaald hoogstaand, maar de gasten kregen wel de betere kansen. Wilco Stolwijk en Frank Roorda wisten deze niet te verzilveren.  In de 70e minuut kwam het team van trainer Remy van der Wal op voorsprong door een treffer van Joachim Belga: 0-1. Het opportunistisch spelende Gorecht kwam in de 83e minuut langszij (1-1) en doelman Jos Broekmans moest daarna nog een paar keer handelend optreden om erger te voorkomen. ‘Het is jammer dat we de voorsprong niet vast konden houden, maar ik ben tevreden dat we in ieder geval niet hebben verloren’, aldus Van der Wal. Over het thuisduel van komend weekeinde tegen Winsum zegt hij: ‘Wij hebben niks te verliezen. Elk punt dat we pakken beschouw ik als een bonus. En we hebben nog wat goed te maken.’

Daarmee doelt de oefenmeester op de 3-1 nederlaag die de SV aan het begin van het seizoen in Winsum kreeg te slikken. Kay Bootsma (2) en Rick Schaaphok scoorden toen voor de ploeg uit het kanodorp. Nigel Bakker maakte de enige tegentreffer.

De meest opmerkelijke uitslag van het weekend is ongetwijfeld de 1-2 overwinning die Omlandia boekte op bezoek bij The Knickerbockers. Tot aan de aftrap bedroeg het puntenverschil tussen de nummers drie en dertien maar liefst vierentwintig punten. Jan Oosterbeek en Bohdi Prenger zorgden voor de Ten Boerster productie en bezegelden daarmee de eerste competitieoverwinning van dit seizoen.

In 3C kwam SC Loppersum niet aan spelen toe en zag het Zuidhorn de koppositie overnemen dankzij een 3-0 overwinning op Achilles ’94. Vince van der Veen van het Zoutkamper Zeester heeft zijn scoringsdrift in 5D maar weer eens onderstreept. Hij trof het doel drie keer in het duel met Ezinge.

Weet u het nog? David Albert Villalta was tijdens de onlangs gehouden strijd om de Hogelandcup scorend gezien behoorlijk op dreef. Hij scoorde nu ook weer, maar nu op echt gras en wel in de thuiswedstrijd tegen Haren. Teamgenoot Sander Smit deed dat eveneens, maar meer dan een punt hielden de roodbaadjes er niet aan over, want het duel eindigde in 2-2.

Zeer verrassend was ook het optreden van Kloosterburen? De ploeg uit Het Hogeland klopte op eigen veld Froombosch met 4-2. Het was na negen verliespartijen de eerste volle winst die men wist te boeken. Jorn Bolt, Olger Jonker, Daniël van Dijk en Arjan van der Laan scoorden voor de ploeg uit het carnavalsdorp.

 

No Replies to "Omlandia en Kloosterburen eindelijk naar winst"