Succesvol internationaal toernooi Azuro

In zwembad Dubbelslag in Delfzijl is afgelopen weekeinde het traditionele toernooi van Azuro gezwommen. Aan dit toernooi, ook wel de Internationale genoemd, werd deelgenomen door dertien verenigingen uit de noordelijke provincies, een uit Zwartsluis en twee teams uit Duitsland. De veertig vrijwilligers van Azuro hebben er een mooi toernooi van gemaakt en de sfeer zat er goed in.

Elke dag waren er zo’n dertig vrijwillige juryleden/officials bezig om de elektronische waarneming hun werk te laten doen voor de uitslagen die de zwemmers persoonlijk zwommen. Het aantal van 180 zwemmers per dag mag genoemd worden en vele persoonlijke records werden scherper gesteld.

De opening was spectaculair en werd ondersteund door het dweilorkest Wakker Worden uit Veendam. Vele bekende liedjes werden ten gehore gebracht. De heer Jan Menninga, wethouder van sportzaken Delfzijl gaf, het startsein.

In het teamklassement werd HZ&PC Heerenveen eerste, gevolgd door thuisvereniging Azuro en als derde eindigde SG KSN uit Emmen. Bij Azuro zelf sneuvelden vele persoonlijk records. Anne Fleur Willemsen en Amber Koning werden respectievelijk eerste en tweede bij de dames. Bij de heren pakte Jarno Ottens de eerste plaats. Jorn Kroes haalde zilver, net als Ivo Kroes bij de Junioren 1-2 en 3-4.

De vereniging heeft vele nieuwe zwemmers die op hun beurt erg goed hebben gepresteerd. Azuro kijkt terug op een geslaagd evenement waar volgend jaar een vervolg aan gegeven zal worden.

 

No Replies to "Succesvol internationaal toernooi Azuro"