Karatetoernooi Ommelander Cup Kyôchô geslaagd

De zevende editie van de Ommelander Cup met maar liefst 122 deelnemers, georganiseerd door Dojo Kyôchô Delfzijl, is organisatorisch weer vlot verlopen. Gezien het grote aantal deelnemers van dit toernooi, vond het evenement plaats in sporthal Eelwerd in Appingedam.

In de leeftijdsklasse van 6 tot en met 15 jaar kan de beginnende karateka meedoen aan het onderdeel vechten (kumite) of kata (technische stijlpatronen). Patrick en Inge Stegenga hadden 43 leerlingen weten klaar te stomen voor deze spannende dag. Scheidsrechters van de dojo zelf zorgden samen met andere scheidrechters uit het land dat veiligheid tijdens het vechten voorop stond. Zo leren de kinderen ook binnen de regels wanneer ze moeten doorgaan, maar ook wanneer ze moeten stoppen.

Ondanks dat dit het enige toernooi in Nederland is waar zoveel kinderen voor het eerst op de wedstrijdmat staan, kent dit toernooi ook een klasse voor 18+ beginners kata. Deze klasse zorgde voor een sportieve onderlinge strijd tussen een aantal ouders die met karate zijn begonnen.

Aan het eind van de middag werd er een speciale bokaal uitgedeeld in de vorm van de Ommelander Cup die de meest opvallende beginner van die dag krijgt. Voorwaarde is wel dat je dan zowel in de kataklasse als in de kumiteklasse meedoet. Dit jaar koos de jury voor Lisa Kostalova (6 jaar) zij traint bij Kyôchô Delfzijl. Elk jaar wordt er ook nog een spiritprijs uitgedeeld. Deze ging naar Nick Brander (9 jaar) van Kyokushin Drachten.

De karateclub heeft met zijn vrijwilligers er voor gezorgd dat de sporthal tijdens de wedstrijden netjes bleef. De jeugd werd gecontroleerd op hun gedrag ten opzichte van de aanwezige spullen.

De uitslagen luiden als volgt:
Kata:
Eerste prijzen: Nadia van der Sluijs (10 jaar), Cevahier Kandemir (11 jaar), Asmara Brian (12 jaar), Ties te Braake (15 jaar).
Tweede prijzen: Fabian Groot (8 jaar), Naomy Schuppers (11 jaar), Nela Kostalova (13 jaar). 
Derde prijzen: Darren Stegenga (9 jaar), Roan Eijer (13 jaar), Tess Fledderman (14 jaar).
Vierde prijzen: Lisa Kostalova (6 jaar), Aaron de Boer (11 jaar), Teun Schuiten (11 jaar), Lisa Sijtsema (10 jaar), Lucia van der Sluis (12 jaar).

18+ klasse: 
Tweede prijs: Mark Herder (35 jaar). Derde prijs: David Janik (47 jaar). Vierde prijs: Mariska Groot (35 jaar).

Kumite (vechten):
Eerste prijzen: Alysha Metekohy (7 jaar), Aidan Herder (10 jaar), Naomy Schuppers (11 jaar), Asmara Brian (12 jaar), Dylan Bouwmeester (15 jaar).

Tweede prijzen: Sjuul te Braake (7 jaar), Nikita Spijk (7 jaar), Roan Westerhof (7 jaar), Ryano Caciano (7 jaar), Jada Eijer (8 jaar), Kelvin Spijk (9 jaar), Martin Kostal (11 jaar), Delano Welling (11 jaar), Nela Kostalova (13 jaar), Maurice Sijtsema (15 jaar).

Derde prijzen: Lisa Kostalova (6 jaar), Dylan Veenstra (7 jaar), Sam Olthof (11 jaar), Cevahier Kandemir (11 jaar).

No Replies to "Karatetoernooi Ommelander Cup Kyôchô geslaagd"