Winsum sluipt in extra tijd langs Noordscheschut

Op het zonnige Winsumer sportpark is de plaatselijke trots er zaterdag als een dief in de nacht met de punten vandoor gegaan. Een doelpunt van Rogier Krohne in de blessuretijd zorgde voor een enorme kater bij het bezoekende Noordscheschut en een zucht van verlichting bij de gastheren.

De frustraties over de late nekslag laaiden hoog op bij de Drenten, die zichzelf al een meer dan verdiend punt hadden toegedacht, maar nu alsnog met lege handen naar het dorp onder de rook van Hoogeveen konden vertrekken. Arbiter Hoving uit Meppel moest in een tumultueuze slotfase alle zeilen bijzetten om de zaak in handen te houden.

De tweestrijd kwam na een dik kwartier los, maar reden tot juichen was er aan beide kanten niet. De niet al te zachtzinnig ingrijpende bezoekers wisten de thuisclub aardig van zich af te houden en kregen vlak voor rust nog een kans via Melvin Mol. Diens vrije trap toucheerde de deklat. Wat steviger in het duel, meer balbezit, maar weinig echte kansen. In een notendop was dat wel de eerste helft van Noordscheschut. Winsum daarentegen was weer net iets te lief en had hier en daar ook best wat feller mogen zijn.

De eerste pogingen om de wedstrijd open te breken kwamen na de pauze van Winsum. Rogier Krohne (over) en Thomas Kauw (voorlangs) wisten het net echter ook niet te vinden. Nadat Reinder Haaksema met een duik de bal in de handen van doelman Wiebe Zinger had gekopt, leek het vuurtje alweer te zijn gedoofd.

Dat laaide echter weer op toen Tim Hoff onderuit werd geschoffeld, maar niet de vrije trap kreeg waarom terecht werd geschreeuwd. De fluitist trok wel geel toen Marcel Pannekoek zich na dit voorval verbaal te buiten ging. De onpartijdige gaf daarmee een signaal af, maar dat kwam eigenlijk te laat. Gesterkt door het feit dat de ingreep op Hoff werd toegelaten, volgden er meer overtredingen waar je je vraagtekens bij kon zetten.

De fysiek sterkere ploeg van trainer Marc van Meel, ooit coach van het toenmalige Viboa, wist door het niet kinderachtige ingrijpen wel te voorkomen dat Winsum zijn eigen spel kon spelen. Sterker nog, de thuisclub had het er maar moeilijk mee en mocht van geluk spreken dat men geen goal om de oren kreeg. Rijnald Vos was er een paar keer dicht bij, maar vond doelman Germen Bouwman en de hem assisterende Rogier Krohne op zijn pad.

Het duurde heel lang alvorens de Winsumer supporters weer eens reden hadden om op te veren. Flaviou Fatima had waarschijnlijk al een aardig feestje in gedachten, maar mikte te hoog en kopte de bal over het doel van Noordscheschut. Dat liet overigens zelf ook een goede mogelijkheid (Melvin Mol) liggen. Commotie was er toen een veelbelovende Winsumer aanval wegens buitenspel terug werd gefloten en opwinding was er nadat Melvin Mol goalie Germen Bouwman tevergeefs probeerde te verschalken.

Invaller Rick Schaaphok claimde een vrije trap toen hij in de slotfase tegen het gras belandde, maar de fluitist zag er niets in en liet doorspelen. In dit geval was de beslissing niet in het nadeel van de thuisclub. Via Tim Hoff kwam het speeltuig namelijk bij Rogier Krohne terecht, maar die toucheerde de paal. De pechvogel was een paar tellen later de matchwinnaar, want de terugspringende bal plofte voor zijn voeten en verdween na een krachtige uithaal, ondanks pogingen van Nick Koster om dit te voorkomen, tegen het nylon: 1-0.

Winsum had wat het wilde, maar de overwinning kon nauwelijks verdiend worden genoemd. Na de nederlaag tegen Olde Veste ’54 was het in ieder geval een kleine opsteker. Aan de kant van Noordscheschut waren de druiven uiteraard erg zuur met, zoals reeds beschreven, de daaruit voortvloeiende emoties.

De ploeg van trainer Bert Vos speelt zaterdag op eigen veld in de beker tegen tweedeklasser Pelikaan S. uit Oostwold. Een kluif waar de tanden in gezet kunnen worden. En misschien geeft de confrontatie de kenners wel een aardig kijkje in de nabije toekomst, want het moet wel heel raar lopen willen beide ploegen volgend jaar niet in de zelfde klasse spelen.

* Winsum – Noordscheschut 1-0 (0-0). Rogier Krohne 1-0 (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Winsum sluipt in extra tijd langs Noordscheschut"