Wisselende successen Damster boksers

Bokscentrum BOWI in Winschoten heeft zaterdag voor het eerst sinds dertig jaar weer een boksgala georganiseerd. Voor ruim vierhonderd toeschouwers betraden maar liefst zeven boksers namens boksvereniging Appingedam de ring.

Als eerste moesten Nick Bijholt en Dylano Remerie, beide van boksvereniging Appingedam, in de jeugdklasse een demopartij tegen elkaar boksen. De jonge boksers lieten het publiek een technisch uitstekende demonstratie zien.

Corné de Bruijn bokste in zijn debuutpartij tegen Fabio Vos uit Assen. De Bruijn zette meteen de aanval in maar was soms iets te onstuimig waar Fabio Vos gebruik van maakte en counterde. De Bruijn moest in deze leerzame partij met een RSC uitslag de winst afgeven aan de Assenaar.

Jeremy Hendriks betrad de ring om het op te nemen tegen de Leeuwarder bokser Safar. Hendriks was technisch zeker niet de mindere bokser maar kwam niet in zijn ritme. Safar koos vaker de aanval en wist zo een puntenvoorsprong op te bouwen. Safar werd dan ook tot winnaar uitgeroepen.

Sorab Roustay nam het op tegen Meindersma van de Waldhoek. Beide boksers lieten zien over talent te beschikken en zetten een prachtige technische partij neer. Meindersma wist een klein puntenverschil op te bouwen en werd met een uitslag van 2-1 winnaar. Roustay liet zien over veel talent te beschikken en we zullen zeker nog veel van hem horen.

Jesse Kramer kwam tussen de touwen om het op te nemen tegen van der Veen uit Groningen. Jesse bokste zeer bekeken en wist met een rechtse cross zijn tegenstander al in de eerste ronde naar het canvas te zenden. Van der Veen herstelde niet binnen de acht tellen en Kramer werd hierdoor winnaar door KO in de eerste ronde.

Als laatste bokser namens Appingedam stond in het superzwaargewicht Maurus Paulus paraat om het op te nemen tegen de Duitser Fischer uit Leer. Fischer koos de aanval maar Paulus wist steeds goed weg te draaien en te scoren. In de tweede ronde kwam Paulus nog hard door waardoor de Duitser acht tellen rust moest incasseren. Paulus werd in deze partij met een duidelijk verschil van 3-0 tot winnaar uitgeroepen. Al met al was het een prachtige boksavond waarbij de Damster boksers hebben gewonnen en geleerd.

No Replies to "Wisselende successen Damster boksers"