Voetbaloverzicht

Het voetbaloverzicht van deze week kunnen we kort samenvatten. Het betrof namelijk een mix van inhaal- en bekerduels. En dat het spelen in het toernooi om de districtsbeker altijd iets extra’s los maakt, is zaterdag in Winsum wel gebleken. In competitieverband waren er onder andere kleine successen, een sneue nederlaag en een moeizame zege.

In Winsum struikelde Pelikaan S. in het bekertoernooi over het team van trainer Bert Vos. De Winsumers wisten met 2-1 te winnen. De gasten kan het kampioenschap in 2J dit jaar niet ontgaan en komen de vv Winsum volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid weer tegen. Op voorhand zou het dus een interessant bekerduel kunnen worden.

Het was Kay Bootsma die de thuisclub binnen tien minuten op voorsprong wist te zetten na goed voorbereidend werk van Tim Hoff: 1-0. Met wat meer fortuin had de thuisclub de marge vergroot, maar vrouwe Fortuna zat kennelijk op de deklat van de gasten. Pelikaan S. kwam na een klein half uur langszij komen door een treffer van Fahim Bellghroub, die het voorbereidende werk van ex-Omlandiaan Jeroen Haan en Handrit Hoxhaj mocht afronden: 1-1. Goalie Devon Harmsma had het er na de rust maar druk mee. Drukker dan zijn collega Germen Bouwman en het was eigenlijk een klein wonder dat Winsum niet opnieuw aan de leiding wist te komen.

Het bekertreffen leek regelrecht op een strafschoppenserie uit te draaien, ware het niet dat Rogier Krohne in de extra tijd de bal alsnog achter Devon Harmsma wist te jagen nadat deze eerst zijn kwaliteiten nog had getoond op een inzet van Rick Schaaphok: 2-1.

De vreugde was groot aan de zijde van de thuisclub. De frustraties aan de zijde van Pelikaan S. zo niet nog groter. Hoxhaj torpedeerde Kay Bootsma en zag in de slotfase terecht rood en nadat Jongsma twee keer geel had gezien omdat hij zich verbaal niet kon inhouden, was Pelikaan S. helemaal gekortwiekt. En zo kreeg de confrontatie voor Pelikaan S. een bittere nasmaak voor de gasten. Eentje die ze de afgelopen seizoenen in beslissende duels wel vaker hebben geproefd.

Een klasse lager (2J) werd er ingehaald door Omlandia. De Ten Boersters gingen op Bezoek bij DZOH en leden er een 2-1 nederlaag. Een hard gelag voor de witblauwen, die op een knullige manier op achterstand waren gekomen. Een te korte terugspeelbal van René Hovenkamp op goalie Jasper Kromdijk werd door Gerben Rog opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd: 1-0.

In de slotfase zorgde Niels Meier, na een corner van Klaas Swiersema, voor de meer dan verdiende gelijkmaker (1-1), maar vlak voor tijd liep Omlandia tegen nog een tegentreffer aan en dus waren de druiven erg zuur. NEC Delfzijl is in de uitwedstrijd tegen Drenthina niet aan scoren toegekomen. De confrontatie eindigde zoals hij was begonnen: 0-0.

Holwierde (2-2) en Noordwolde (3-3) pakten in 3C een punt in hun thuisduels tegen respectievelijk SC Stadspark en Mamio. Veel schoten de teams er niet mee op, maar de marges zijn zo gering dat één overwinning al een wereld van verschil kan betekenen. Voor de Holwierders troffen Yirsan Bouman en Danny Bult het doel. Namens Noordwolde deden Dannick Meima, Joram Wijnstra en Jesse Hijlkema dat. En weer liet Noordwolde, net als tegen Groen Geel, de kans liggen om de volle buit te pakken. Het verknoeide zelf teveel kansen en zag Mamio in blessuretijd langszij komen.

SC Loppersum leed in deze klasse op eigen veld een gevoelige nederlaag in het duel met het Asser LTC. De Drenten wonnen met maar liefst 1-4 van de titelpretendent en voegen zich, net als Be Quick en Groen Geel, in het groepje van vier dat jacht maakt op koploper Zuidhorn. Een slecht verwerkte bal leidde tot de 0-1 voor de gasten door Richard Mulder, maar die achterstand was twee minuten later alweer teniet gedaan omdat de defensie van de Drenten maar halfslachtig ingreep. Het Lopster doelpunt kwam op naam van Joris Jurna: 1-1.

Rick Mast zorgde na een indraaiende corner in de 49e minuut voor 1-2 in Asser voordeel. De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer dan SC Loppersum en wisten de marge binnen enkele minuten te vergroten. Een verre uittrap van goalie Van der Veen kwam bij Richard Mulder terecht en die maakte er 1-3 van. In de slotseconden bepaalde Per Kirchhoff de eindstand op 1-4.

Van de zondagvoetballers wisten die van Siddeburen in 3B een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen op bezoek bij laagvlieger VAKO in Vries. Bert Koers en Ruben van der Ploeg scoorden voor de Boertjes, die nu naar de derde plaats in de ranglijst zijn geklommen. Woltersum legde in 5D het loodje in de thuiswedstrijd tegen BNC (0-1), terwijl Warffum op bezoek bij DWZ niet verder wist te komen dan een 1-1 gelijkspel. Maar ja, dat duel werd vroegtijdig gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Jeffrey Doornbos scoorde voor de Warffumers.