Leden Artemis trotseren elementen

De vierde en laatste door Groningen Atletiek uitstekend georganiseerde duurloop ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon had zaterdag beter weer verdiend. Aanhoudende (mot)regen bezorgde de toch nog 140 deelnemers een volledig nat pak. Daarnaast stond er een harde wind.

De route voor de 30 en 35 kilometer startte als vanouds vanaf de atletiekbaan in het Groninger Stadspark en omvatte via Haren, Glimmen, Eelde en Peize een ruime ronde om het Paterswoldsemeer. Er kon gekozen worden uit zeven pacersgroepen tussen de 5.00 en de 6.30 minuten per kilometer. Miranda Vink uit Winsum en Marnix van den Brink voltooiden de 35 kilometer in de groep van 6.00 minuten per kilometer. De 74-jarige Koos Durenkamp uit Winsum, inmiddels ook in de voorbereiding voor de Rotterdam marathon en Roelof Eltingh uit Warffum bedwongen de 30 kilometer in de groep van 6.30 minuten per kilometer.

Ameland stond zaterdag en zondag in het teken van de uitverkochte Vuurtorentrail over 60, 35, 18, 12 en 6 kilometer. De start was op het laatste moment nog verplaatst omdat de zee bij Hollum een groot deel van de duinenrij had weggeslagen. Het stormachtige en druilerige weer maakte het toch al zware parcours nog uitdagender. De route, 90% onverhard, omvatte mul zand, duinen, bos, kwelders, strand en nauwe strandopgangen met als centraal punt de vuurtoren.

Onderweg konden de deelnemers genieten van prachtige vergezichten. Artemis kent met Hilda Broekhuizen uit Winsum, Tini Visker uit Gieten en Valerie Schaaphok uit Winsum een aantal verwoedde trailloopsters, waarbij vooral het strijden tegen de elementen een belangrijke plaats inneemt. Broekhuizen en Visker streden beiden op de 18 kilometer bij de vrouwen 35+.

In een veld van 144 deelneemsters behaalde de Winsumse een uitstekende 8e plaats in 1.44.45 uur. De Gietense werd 70e in 2.08.15 uur. Valerie Schaaphok deed mee aan de ruim 12 kilometer en noteerde als 30e bij de vrouwen senioren een tijd van 1.47.23 uur. Tini Visker stond zondag opnieuw aan de start en wel op de 35 kilometer. Ze legde deze afstand als 13e bij de vrouwen 35+ af in 4.17.47 uur.

No Replies to "Leden Artemis trotseren elementen"