Fivelstreek organiseert 45e editie scholierenloop

AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert zaterdag 6 april voor de 45e keer de Scholierenloop. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen.

Op het Sportpark Centrum in de havenplaats worden de verschillende afstanden gelopen, waarmee de deelnemers punten kunnen scoren voor hun school. In 2018 werd de wedstrijd gewonnen door OBS de Munte. De vraag is welke school dit jaar gaat winnen.

Ieder jaar doen er rond de 400 kinderen mee van het basisonderwijs. In zo’n 25 verschillende series worden er 3 verschillende afstanden gelopen. De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12 jarigen hun kunnen laten zien over twee ronden. Bij de 800 meter series lopen er hazen voor de leerlingen. Bij de 200 en 400 meter zijn er geen hazen, maar wel hardlopers die mee rennen om ze te begeleiden en in de gaten te houden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten kunnen verdienen voor hun school. De aanvangstijd is 13.00 uur.

Tijdens de wedstrijden zijn veel vrijwilligers van de atletiekvereniging actief om alles in goede banen te leiden. En dat al meer dan veertig jaar met veel plezier. De organisatie hoopt op mooi weer zodat de deelnemers zoveel mogelijk ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s mee kunnen nemen om hen aan te moedigen. Voor meer informatie zie www.avfivelstreek.nl.

No Replies to "Fivelstreek organiseert 45e editie scholierenloop"