Corenos kan Poolster geen halt toeroepen

Poolster heeft op eigen veld ook met buurman Corenos afgerekend. De gasten uit Roodeschool werden weliswaar niet weggespeeld, maar de doelpunten vielen voor de Spijksters op hele belangrijke momenten terwijl Corenos te weinig scorend vermogen in huis had om de overwinningsmars van de geelzwarten een halt toe te roepen. Die konden hun achtste zege op rij laten noteren.

Dat ploeg van trainer Jaap Danhof wist op voorhand dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Corenos had eerder al laten zien dat het sterker geachte ploegen de voet dwars kan zetten en waarom zou dat in Spijk niet kunnen. De geelzwarten begonnen prima aan het duel en kregen al vrij snel enkele goede mogelijkheden om doelman Christiaan Buntjer het nakijken te geven. Johan de Groot etaleerde zijn talenten daarbij nadrukkelijk, maar de goal wilde vooralsnog niet vallen.

Die kwam er wel na een klein half uur spelen toen Jeroen de Groot teammaatje Marco Dijkstra aan het werk wist te zetten. Dijkstra maakte geen fout en brak de ban: 1-0. Corenos liet zich niet van de kook brengen door die treffer en speelde met name de laatste fase van de eerste helft goed mee. ‘In die periode hadden we gelijk moeten maken’, vond coach Marco Pesiwarissa na afloop. Lars Baar was er dicht bij, maar mikte de bal in het zijnet.

Zonder dat er nog gescoord werd, haalden beide ploegen de thee en dus was er na de doelwisseling nog van alles mogelijk. Bij RZ Baflo en FC Zuidlaren weten ze daar alles van. Alle goede bedoelingen ten spijt, viel het doek eigenlijk meteen na de hervatting al. Marco Dijkstra leverde de bal in bij Johan de Groot die het leer snoeihard langs Buntjer mikte: 2-0.

Corenos weigerde te capituleren en bracht met Germen Tamsma een extra aanvallende kracht binnen de lijnen. De wil om er nog iets van te maken leidde tot een strafschop toen Stijn de Regt in de fout ging. Lars Baar besloot de bal goed te leggen en schoot Corenos naar 2-1. De vreugde over die goal duurde niet erg lang, want vrij snel daarna bracht Jesse Smit de marge weer op twee: 3-1.

Pesiwarissa moest vervolgens doelman Christiaan Buntjer vervangen vanwege een blessure aan de hamstring. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door veldspeler Jordan Muller. Kevin Pathuis completeerde de elf Roodschoulsters. Die zouden de eindstreep niet ongeschonden halen, want Tamsma kreeg in een tijdsbestek van amper tien minuten twee keer geel vanwege aanmerkingen op de leiding en kon vroegtijdig vertrekken. Volgens zijn coach geen al te slimme actie omdat de aanvaller nu wel geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd van Corenos.

Het zou uiteindelijk ook nog 4-1 worden en opnieuw was Jesse Smit de gevierde man. Poolster had de achtste overwinning op rij binnen. Pesiwarissa: ‘Er zijn fases in de wedstrijd dat we goed hebben gespeeld, maar het ontbreekt ons aan scorend vermogen. Overigens ben ik wel van mening dat aanvoerder Jeroen de Groot van het veld had gemoeten toen hij Anne-Jan ten Harkel de doorgang belette, maar goed. Poolster heeft voorin levensgevaarlijke mensen rondlopen. Die zou ik er wel bij willen hebben.’

De oefenmeester verklapte terloops nog even dat Cees Jan Diepeveen, spits van competitiegenoot Amicitia VMC, binnenkort met zijn ploeg meetraint. ‘Er gaan wat spelers weg bij die club. Voor ons zou het een welkome aanvulling zijn als hij hier komt voetballen. Zelf vindt hij dat hij met zijn 31 jaar te oud is, ik noem dat liever ervaren en in deze klasse kan hij nog goed meekomen.’

Diepeveen zou de oplossing van het gebrek aan scorend vermogen bij Corenos kunnen zijn. Zijn huidige ploeg heeft tot nu toe vierendertig keer gescoord. Van dat aantal dragen veertien goals de handtekening van de aanvaller.

Poolster speelt zaterdag een inhaalwedstrijd in en tegen Westerlee. De Spijksters hebben aan een gelijkspel tegen het slotlicht uit 4D genoeg om de tweede periodetitel voor zich op te eisen. Dat moet normaliter geen al te groot probleem zijn. Op het sportpark Oldencate kreeg Westerlee eerder dit seizoen een ongenadig pak slaag (8-1) en waren Johan de Groot (3) en Kevin Bijlsma (2) de meest scorende geelzwarten.

Oefenmeester Jaap Danhof waarschuwt echter dat het geen simpel optelsommetje zal worden. ‘We hebben drie opties. Er kan gewonnen of verloren worden en we kunnen gelijk spelen. Het is gewoon zaak dat we het hoofd er bij houden. Aan het zelfvertrouwen van de ploeg zal het niet liggen. We zullen er alles aan doen om de periodetitel binnen te hengelen.’

Danhof kan dat in ieder geval met een volledig fitte selectie doen. ‘Er ontbreekt inderdaad niemand en dat is ook wel en prettig gevoel. We zullen het zaterdag zien. Zeker is wel dat we de kroon kunnen zetten op een prima fase van de competitie en ja, zo’n periode blijft natuurlijk belangrijk. Die wil je graag hebben.’

* Poolster – Corenos 4-1 (1-0). Marco Dijkstra 1-0; Johan de Groot 2-0; Lars Baar 2-1 (strafschop); Jesse Smit 3-1; Jesse Smit 4-1 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Corenos kan Poolster geen halt toeroepen"