DWA/Argo blijft in spoor van koploper

De korfballers van DWA/Argo moesten zaterdag op bezoek bij Zunobri in Zuidhorn. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met ruime cijfers te winnen. Nu werd er wat minder gescoord aan de kant van de Winsumers en Bedumers, maar de ploeg wist wel te winnen. Na een 9-13 ruststand eindigde de wedstrijd in 16-20. De kans op het kampioenschap is er voor DWA/Argo nog steeds, maar deze is erg klein geworden. Komend weekeinde volgt de beslissing.

Binnen een minuut wist Natasja Schuuring de score te openen, waarop Zunobri met twee schoten reageerde. Lisette Hamminga, Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Sam Pestoor vonden vervolgens ook het gat van de korf en brachten de stand op 2-5. Zunobri kon bijblijven en was eveneens trefzeker. Hierna kende DWA/Argo een scherpe fase en scoorde maar liefst zeven keer op rij.

Daarna leek het of de concentratie weg was, want DWA/Argo speelde ineens erg slordig. Hier maakte Zunobri optimaal gebruik van. De Zuidhorners maakten namelijk vijf treffers op rij, waardoor de ruime voorsprong weer een stuk kleiner werd. Bij 8-12 zorgde Nick Brandsma voor 8-13, maar ook Zunobri wist voor rust nog één treffer te maken. Met een ruststand van 9-13 zochten de ploegen de kleedkamers op.

Dat DWA/Argo een 3-12 voorsprong had weggegeven en Zunobri tot 9-13 terug liet komen, was geen goede zaak. DWA/Argo moest scherp blijven.
Na de pauze maakte Zunobri de 10-13 en het leek of de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Tom van der Laan en Nick Brandsma waren vervolgens allebei trefzeker en zij brachten het verschil weer op vijf goals. Nadat Zunobri twee keer gescoord had waren het wederom Tom van der Laan en Nick Brandsma die het gat naar vijf treffers brachten. De stand was inmiddels 12-17.

Met nog tien minuten te spelen bleef het spannend. Dit was een fase waarin DWA/Argo niet goed tot scoren kon komen. Zunobri bleef met twee treffers aandringen, maar Lisette Hamminga en Benjamin Pestoor zetten de stand op 14-19. Duidelijk was dat de winst niet meer aan de Winsumers en Bedumers kon ontgaan, maar gemakkelijk liep het allemaal niet. Na 15-19 zorgde Lisanne Pettinga voor de twintigste goal voor DWA/Argo en Zunobri was de laatste ploeg die scoorde. Daarmee was de eindstand 16-20.

Zaterdag staat voor DWA/Argo de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma. De combinatieploeg gaat een spannende wedstrijd tegemoet tegen kampioenskandidaat Spannum. Alleen bij winst maakt DWA/Argo nog kans om kampioen te worden, want het eindigt dan op doelsaldo boven Spannum. Dan moet concurrent DTS echter wel punten laten liggen in Deinum en die kans wordt niet zo groot geacht. De vorige ontmoeting wist Spannum met 14-13 te winnen en DWA/Argo zal alles op alles zetten om de overwinning binnen te slepen. Het duel zal om 19.15 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

* Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (5x), Benjamin Pestoor (4x), Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (2x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
Zunobri          - DWA/Argo      16-20
WIK ’34          - Deinum        16-17
Spannum          - Veenwouden    25-10

Stand:
Spannum                   11-20 ( +78)
DTS                       11-18 (+112)
DWA/Argo                  11-18 ( +79)
Deinum                    11-10 (  +7)
Zunobri                   11- 7 ( -58)
WIK’34                    12- 5 ( -50)
Veenwouden                11- 0 (-168)

No Replies to "DWA/Argo blijft in spoor van koploper"