Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht beginnen we deze week met de vierde ‘bijzondere’ overwinning van eersteklasser Winsum. Dat maakt er de laatste tijd een gewoonte van om in de ultieme slotfase toe te slaan. En dat gebeurt al een aantal keren met Rogier Krohne in de hoofdrol. Dat was zaterdag niet anders toen de ploeg van trainer Bert Vos op bezoek ging bij Noordscheschut.

Binnen een tijdsbestek van 120 seconden lag de bal voor het eerst achter doelman Wiebe Zinger van Noordscheschut toen Rogier Krohne teamgenoot Thomas Kauw op pad stuurde. Die omzeilde de laatste hindernis op weg naar succes en liet zich vervolgens bejubelen: 0-1.
Het initiatief lag daarna bij de thuisclub, dat middels een omhaal van Nick Koster in de tweede helft langszij wist te komen: 1-1. Daar leek het duel mee te eindigen, ware het niet dat invaller Maikel Hoormann in de slotminuut binnen de zestien meter werd aangetikt.

Scheidsrechter Agricola uit Heerenveen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en Krohne durfde het wel aan om de aanloop te nemen. Zinger kon niet bij de goed geplaatste inzet komen en dus was het Winsum opnieuw gelukt om een overwinning in de ultieme slotfase veilig te stellen: 1-2.

Winst was er in 1E ook voor SV Bedum, dat drager van de rode lantaarn Be Quick Dokkum op een 0-3 nederlaag trakteerde. Frank Langedijk en Nick Boelhouwer (2) waren de schutters van de dag.

Een trapje lager kreeg Omlandia op eigen veld een tik van DZOH. De Emmenaren staken een 2-4 overwinning in de zak. De Ten Boersters kenden in dhet tweede bedrijf een hele matige fase en kregen toen het deksel op de neus. Remco Bolhuis en Jan Oosterbeek scoorden voor de witblauwen.

In 3C kwam er groot nieuws van het Wellemansportpark, waar DVC Appingedam het bezoekende Aduard 2000 met lege handen naar huis wist te sturen. Dennis de Vries en Bram Mulder waren de architecten van deze zege. De Vries fungeerde als aangever en Mulder zorgde beide keren voor de afronding. Na de pauze deden de Aduarders nog wel wat terug, maar de punten bleven in Appingedam: 2-1.

SC Loppersum verloor de topper tegen het Asser LTC met 1-0 en Holwierde ging met dezelfde uitslag ten onder bij SC Stadspark. Noordwolde nam, op bezoek bij Groen Geel tot twee keer toe de leiding door treffers van Jorrit Dijkstra, Marco Vos en Silvan Havinga, maar stond op het laatst wel met lege handen: 4-3.

In de 4e Klasse C boekte FC LEO uit Leens op eigen veld een 3-2 overwinning op RWF. De gasten werden met 3-2 geklopt dankzij treffers van Rowan Rozema (2) en Bo Tukker.

Acht gele en een rode kaart ontsierden het duel tussen thuisclub Middelstum en koploper FC Zuidlaren in 4D. Volgens intimi werden de kaarten, waarvan de gele overigens aan beide kanten vielen, te snel getrokken.

Bij de rode kaart van Hoeksema konden de nodige vraagtekens worden gezet. Hij werd door twee tegenstanders in de mangel genomen en belandde onder een van de twee Zuidlaarders. De Middelstummer duwde de Drent van zich af en zou daarbij volgens de scheidsrechter van dienst een trappende beweging hebben gemaakt.

Middelstum miste doelman Jeroen Smit, Kristian Boelema en de geblesseerden Gerard Bronsema en Marijn Bosman. Wessel Oosterhoff had net een weekje griep achter de rug en in de warming-up kon coach Frank Konneman pas de knoop doorhakken over het meedoen van Mateo Milkovic. Hem toch in de basis laten starten bleek geen verkeerde keus te zijn.

Middelstum kwam namelijk dankzij een goal van Mateo Milkovic aan de leiding en wist de 1-0 voorsprong tot ver in de tweede helft vast te houden. Na de gelijkmaker van Robin Wolters en de rode kaart voor Thijs Hoeksema, viel het kwartje voor de hard werkende Middelstummers de verkeerde kant op. Bob Poorta scoorde in het laatste kwart twee keer en stelde de zege daarmee veilig voor de Drenten. Door de nederlaag moet Middelstum blijven uitkijken, maar dat geldt voor wel meer ploegen in deze interessante klasse.

Het Sauwerder SIOS ging, mede door een eigen goal, met 0-2 onderuit in de thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC. Cees Jan Diepeveen tekende voor de tweede treffer van de Stadjers. SV De Heracliden kreeg geen voet aan de grond op bezoek bij HS ’88. De Meijsters werden met een 5-0 nederlaag terug naar het Hogeland gestuurd. De Fivel en WVV kwamen in Zeerijp helemaal niet aan scoren toe (0-0) en RZ Baflo veegde slotlicht Westerlee met 5-0 van de grasmat. Jordi Potma scoorde drie keer. De overige goals werden gemaakt door Reinout Geuze en Duncan Torrenga.

Zeester rekende in 5D met thuisclub DIO Groningen af. Het werd 0-4 voor de Zoutkampers, die Vince van der Veen weer twee treffers aan zijn totaal zagen toevoegen. Jan-Wouter Zwart en Jeffrey Brink waren de overige schutters.

Het Uithuizer Noordpool UFC kreeg met maar liefst 0-10 een oorwassing van jewelste van het bezoekende Ezinge, dat daarmee de grootste seizoenzege wist te boeken. Sil Douwsma scoorde vier keer. Wiebe Leistra, Nick Rosema, Jordy Huizing, Dennis Abbas (2) en Paul Broekhuizen waren verantwoordelijk voor de overige treffers. Het Zandeweerster ZEC leed op eigen veld een 2-3 nederlaag in het treffen met Groninger Boys. Voor de groenwitten scoorden Damian Mos en Ronny Bakker.

In de 5e Klasse E bleef de topper tussen het Garmerwolder GEO en Wildervank onbeslist (0-0) en versloeg SC Scheemda gastheer Veendam ’94 met 2-4. Danny Blaauw was de grote man aan Scheemder zijde. Hij maakte alle doelpunten voor de bezoekers.

Stedum verpulverde het arme Muntendam. De gasten staken een 0-8 overwinning in de zak, waarbij Yannick van den Berg de meeste goals maakte. Hij scoorde drie keer. Matthijs Colstee en Diederik Dijk troffen het doel twee keer en succes was er ook voor Wolter van Zanten.

Het Oostwolder VVS sleepte een 2-3 zege uit het vuur bij BATO. Danny van Lang, Dennis Koetje en Peter Meulman toonden zich trefzeker. SV TEO uit Ten Post kwam een 1-1 remise overeen met Blauw Geel ’15. Voor de gastheren scoorde Bas van der Hoek. Wagenborger Boys leed een 3-1 nederlaag op bezoek bij Damacota. Voor de Wagenborgers was Wesley Sanders de enige die het net wist te vinden. Hij mikte raak uit een strafschop en zorgde voor 1-1. ‘We probeerden daarna door te drukken, kregen ook wel kansen maar verzuimden die te benutten. Het klinkt misschien gek als je verliest, maar over het spel kan ik niet ontevreden zijn. We hadden gewoon moeten winnen’, zegt trainer Reitze Enderle.

In het zondagvoetbal kwam Siddeburen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel in het duel met het laaggeplaatste Kwiek. Bjorn Puister scoorde voor de Boertjes. Eenrum kreeg in 4C met 3-0 op de broek van gastheer TLC.

Het duel tussen Oldambtster Boys en DWZ werd zondag afgelast. SV Woltersum ging met 2-1 onderuit bij BNC. Voor de witzwarten trof Nieck Baljeu het net. Op eigen veld maakte het Woldendorper WEO korte metten met Warffum. Daniël Boekee was twee keer succesvol. Wouter Slager, Niels Jansen en aanwinst Sven Beeftink scoorden eveneens. Voor de bezoekers was Patrick Pieterman succesvol. Halverwege het duel was het nog maar 1-1, maar na de doelwisseling zakte Warffum ver weg. Kloosterburen kreeg met 3-1 klop van gastheer Meeden. Voor de club uit het marnegebied scoorde Arjan van der Laan als enige (foto: Albert Haaima).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"