Jeroen de Groot trainer reserves Oranje Nassau

Jeroen de Groot, aanvoerder van vierdeklasser Poolster uit Spijk, is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van Oranje Nassau 2. Hij volgt de vertrekkende Jelte Horneman op.

De verdediger is woonachtig in Groningen, single, 33 jaar oud en werkzaam als leerlingcoördinator en docent bij AOC Terra in Eelde. Zijn actieve voetbalcarrière speelt en speelde zich af bij Poolster in Spijk en de Pelikanen in Appingedam. Momenteel is hij aanvoerder van Poolster 1.

Vanaf komend seizoen gaat de Groot zich volledig op zijn trainerscarrière richten. Ervaring heeft hij al opgedaan bij zijn huidige club, waar hij vanaf 2001 diverse jeugdteams en de laatste jaren ook de B-selectie onder zijn hoede had. Het komend seizoen gaat de Stadjer de cursus UEFA C/TC 3 volgen.

In de gesprekken heeft De Groot de technische commissie van ON, de spelersgroep en de begeleiding overtuigd met zijn voetbalvisie, enthousiasme en drive. Vanuit zijn achtergrond bij Terra acht de clubj hem goed in staat om zowel groepen als individuen naar een hoger niveau te begeleiden. Hij mag daarbij op ondersteuning rekenen van hoofdtrainer Erwin Heerlijn en zijn assistenten Marshall Pourier en Jan van der Zweep.

Het aantrekken van De Groot betekent dat ON aan het eind van dit seizoen na drie seizoenen afscheid gaat nemen van Jelte Horneman. Onder zijn bezielende leiding van werd ON2 vorig seizoen kampioen in de reserve eerste klasse en dwong daarmee promotie naar de reserve hoofdklasse af. Mede dankzij twee opeenvolgende overwinningen is dit team druk doende handhaving in deze uitdagende klasse te realiseren.

Bij Oranje Nassau heeft men er alle vertrouwen in dat het team met de ruimschoots aanwezige kwaliteiten in die opdracht zal slagen. Men bedankt Horneman voor zijn inzet en geleverde prestaties en wenst De Groot alvast heel veel succes en plezier bij Oranje Nassau (Tekst en foto: Siemon Aikema/Bert Postma).

No Replies to "Jeroen de Groot trainer reserves Oranje Nassau"