Negende zege op rij en periodetitel voor Poolster

Poolster is er op het knusse sportpark van Westerlee eenvoudig in geslaagd om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Het slotlicht van de 4e Klasse D werd met 0-3 opzij gezet. De uitslag had veel hoger moeten uitvallen, maar de echte scherpte ontbrak bij de geelzwarten die wel hun negende overwinning op rij lieten noteren.

De Spijksters namen de felicitaties na afloop dankbaar in ontvangst. Aanvoerder Jeroen de Groot, hij maakt zijn laatste seizoen vol voor Poolster, bracht het treffen na het laatste fluitsignaal prima onder woorden. ‘We speelden niet een van onze beste wedstrijden. Er stond best nog wel wat spanning op, maar we hebben gedaan waar we voor kwamen. Winnen en de periodetitel pakken.’

Poolster was inderdaad niet op dreef. Spelers als Johan de Groot en Kevin Bijlsma kunnen normaal gesproken het verschil maken, maar waren ongelukkig in hun acties. Dat had overigens ook veel te maken met het hobbelige veld, dat goed voetbal eigenlijk onmogelijk maakte.

Het spel was aan beide kanten erg onzorgvuldig, al kon je dat Westerlee amper kwalijk nemen. Het team van scheidend trainer Guus Zantinga had eenvoudigweg te weinig kwaliteiten in huis om het Poolster echt lastig te maken. Dat lukte ze eigenlijk alleen de eerste vijf minuten. Doelman Simon Dijkman moest in die fase handelend optreden bij pogingen van Jan Willem Evers en Robbert Wester.

Wat aan de ene kant niet lukte, leverde aan de overzijde wel het gewenst resultaat op. Kevin Bijlsma liet zijn directe tegenstander Simon van der Vinne zijn hielen zien, maar zijn actie leek in schoonheid te sterven. De bal belandde echter alsnog voor het doel via de voet van Marco Dijkstra. Goalie John Hofsté dacht het speeltuig simpel te onderscheppen, maar ging gruwelijk de fout in door de bal te laten glippen. Voor Jesse Smit was het daarna gemakkelijk afstoffen: 1-0.

Vanaf dat moment was de verwachting dat Poolster de voorsprong regelmatig zou uitbouwen omdat Westerlee niet bij machte leek het tij te keren. De ploeg wist amper nog in de buurt van Dijkman te komen. Jeroen de Groot had raak moeten koppen na een corner van Marco Dijkstra en Johan de Groot schatte niet veel later de afmetingen van het doel van Westerlee iets te groot in en schoot naast. Ook Kevin Bijlsma wilde maar al te graag scoren, maar verslikte zich soms in zijn eigen bewegingen. Zo vergaloppeerde hij zich geweldig na een voorzet van Johan de Groot en leverde een steekpass van Robbert Kok ook niets op.

Een kleine tegenslag voor Poolster was het wegvallen van Erik Rentema, die er met een blessure af moest. Hij werd vervangen door Wesley Bos. Die liet in de het verdere verloop van de confrontatie zien dat hij uit het goede hout is gesneden, want de jongeling liet een goede indruk achter.

De rust leek aan te breken met de veel te magere 0-1 voor Poolster, ware het niet dat een bal vanaf de rechterkant van het speelveld scherp voor het doel van Westerlee langs draaide en door de gretige Jesse Smit tegen het nylon werd gefrommeld: 0-2. Met die stand wandelden de acteurs richting kleedkamer voor het traditionele bakje thee.

Na de doelwisseling liet Westerlee welgeteld nog één keer de tanden zien. Een vrije trap van Hans Leenders werd door Roy Jansen over de deklat getild. De gastheren hadden daarna kunst- en vliegwerk nodig om hun doel van verdere doorboring te behoeden, rosten een inzet voor de lijn weg, zagen Johan de Groot de meest mooie mogelijkheden om zeep helpen en zaten er op zeker moment helemaal doorheen met de krachten.

Poolster kreeg het steeds gemakkelijker om naar een grote zege uit te lopen, maar weigerde die uitgelezen kans te verzilveren. Er viel welgeteld nog een goal. Kevin Bijlsma was de man van de voorzet, Johan de groot stuurde twee verdedigers het bos in liet vervolgens zijn handtekening onder de derde treffer zetten: 0-3.

Coach Jaap Danhof gunde daarna ook Wisse de Regt en Niels Smit wat speelminuten, maar aan de stand veranderde niets meer. Kevin Bijlsma was nog het dichtst bij een treffer toen hij vanaf een meter of twintig snoeihard uithaalde. De inzet kletste echter op de paal en vloog vervolgens het veld weer in. Daarmee was de koek wel op. Poolster had wat het wilde en daar had niemand vooraf ook maar even aan getwijfeld.

Jaap Danhof: ‘Ik heb de jongens el eens beter zien spelen, maar de omstandigheden waren ook niet ideaal. We misten te vaak de tweede bal en waren in balbezit te onrustig. Natuurlijk hadden we hier veel meer goals moeten maken. We zijn echter niet ontevreden met negen overwinningen op rij en een periodetitel op zak.’

Guus Zantinga stond er na afloop wat mistroostig bij. ‘We begonnen eigenlijk niet eens zo slecht, maar na die snelle goal van Poolster zag je het geloof bij ons snel verdwijnen. Tja, dan mag je van geluk spreken dat zij niet een van hun beste wedstrijden spelen. Anders hadden we een flink pak op de broek gekregen.’

* Westerlee – Poolster 0-3 (0-2). Jesse Smit 0-1; Jesse Smit 0-2; Johan de Groot 0-3.

No Replies to "Negende zege op rij en periodetitel voor Poolster"